10 stvari koje treba da znate o povećanju usana

Odlučili ste se za povećanje usana, ali imate bezbroj pitanja o samoj proceduri, njenim efektima i posledicama.

Prof. dr Milan Jovanović izdvaja 10 pitanja koje ga pacijentkinje najčešće pitaju u vezi sa ovom intervencijom.

1. Koje filere koristiti?

Preporučujemo ili hijaluronsku kiselinu neživotinjskog porekla, ili sopstveno masno tkivo.

Ubrizgavanje filera na bazi hijalurona je vrlo brz i vrlo efikasan zahvat. Lice u najkraćem roku izgleda svežije, jedrije i mlađe, a pacijent bukvalno neposredno posle operacije može da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima.

Prof. dr Milan Jovanović vam toplo predlaže i lipostrukturu. Zahvat je malo zahtevniji, ali su i rezultati bolji, a efekti dugoročniji.

Ono što je kod ove vrste filera najbolje je to što se radi o vašem masnom tkivu, tako da su alergijske reakcije ili odbacivanje stranog tela nemogući.

2. Za koju se količinu filera opredeliti?

Količina filera koja će biti aplicirana zavisi od trenutnog stanja usana, debljine, širine, oblika lica, bora, prethodnih intervencija, kao i od želje pacijenta.

3. Koliko traju efekti?

U zavisnosti od toga za koji ste se filer opredelili, efekti će trajati od 4 do 9 meseci, ako je reč o filerima na bazi hijalurona, ili nekoliko godina ukoliko se opredelite za ulepšavanje lica vlastitom mašću.

Koliko će efekti trajati zavisi i od toga kojom brzinom vaš organizam razgrađuje hijaluron ili kojom brzinom resorbuje mast.

4. Da li rezultati moraju biti preupadljivi?

Od vaših želja zavisi vaš izgled nakon intervencije. Mi ćemo vam dati sve potrebne savete u vezi sa proporcijama vašeg lica i predložiti vam najbolje rešenje za nepravilnosti na licu kojima niste zadovoljni.

Naravno, rezultati intervencije ne treba da budu prenaglašeni, već sasvim prirodni, čemu naš stručni tim i teži. ′Patkasti′ izgled usne može biti posledica nestručnosti hirurga ili želja samog klijenta. Dobra stvar je što filere možete ubrizgavati više puta, pa samim tim i korigovati i menjati izgled svojih usana.

5. Da li će mi se napraviti grudvice?

Manje grudvice (noduli) i veće grudvice (granulomi) se pojavljuju neposredno nakon intervencije ili nakon određenog vremena.

Mogu se odstraniti ili masažom, ili kortikosteroidima, ali je svakako njihovu pojavu najbolje sprečiti primenom kvalitetnih i pouzdanih filera.

6. Da li je ovaj zahvat bezbedan?

Popunjavanje usana hijaluronom ili vlastitom mašću su bezbedne intervencije. Kako se radi o supstancama prirodnog porekla, rizik od alergijskih reakcija je sveden na minimum.

7. Mogu li da dobijem usne kao…?

Pacijentkinje najčešće na konsultacije dolaze sa slikom neke poznate ličnosti sa kojom žele da dele sličnosti u izgledu usana. Iako estetska hirurgija može da postigne gotovo sve rezultate, nekada se desi da baš taj oblik usana ne odgovara vašem licu.

Uostalom, vaše usne su jedinstvene, kao i vaše kompletno lice, pa bi bilo kakvo kopiranje moglo da prouzrokuje neprirodan izgled.

8. Da li ću dobiti anesteziju?

Svakako. Intervencija se izvodi najčešće u lokalnoj anesteziji, ukoliko želite da korigujete samo izgled svojih usana, dok se opšta anestezija upotrebljava u slučaju neke opsežnije operacije (fejs liftinga, korekcije nosa) u koju je uključena i korekcija usana.

9. Mogu li ukloniti filer?

Ukoliko vam se izgled usana ne dopada nakon aplikacije filera, filer se može ukloniti ubrizgavanjem enzima koji ga efikasno razgrađuju.

10. Koja je cena intervencije?

Za 1 ml filera izdvojićete od 200 do 300 evra, dok intervencija ulepšavanja lica sopstvenim masnim tkivom košta od 1000 do 1500 evra.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: