3 najbolja načina za učenje stranih jezika

Poznavanje makar jednog stranog jezika je u današnje vreme i više nego obavezno, a najjednostavniji dokaz za ovu tvrdnju jesu – oglasi za posao!

Bez obzira na to da li ste u potrazi za poslom ili ne, samo „prečešljajte“ oglase i shvatićete da se za 80% pozicija traži poznavanje stranog jezika, i to najčešće engleskog, dok je poznavanje dodatnih jezika još jedan veliki plus. 

U redu, sve ovo je posledica modernizacije, proširivanja stranog tržišta, razvoja tehnologija i ostalih „aktivnosti“, ali ono što je problem jeste to što su osnovne i srednje škole i dalje ostale na onom prethodnom nivou i ne nude adekvatno učenje stranog jezika koji je za savremeni život i rad jako važan.

Naravno, tokom školovanja stičete osnovno znanje, ali ako želite nešto više, moraćete sami da zasučete rukave!

Škola stranih jezika

Privatna škola stranih jezika je najlogičnije rešenje ukoliko želite da se određenom stranom jeziku posvetite kako valja.

Mnogo je škola stranih jezika i svaka od njih ima svoje programe i načine rada, pa je zato važno da pre upisa sprovedete svojevrsno istraživanje kako biste bili sigurni da ste odabrali pravu školu.

U obzir uzmite cene kurseva, jezike koji se u toj školi mogu naučiti, a posebnu pažnju posvetite tome da li želite da radite u manjim ili većim grupama ili biste ipak želeli individualne časove.

Pre početka kursa ćete verovatno uraditi testiranje da bi se videlo na kom ste nivou poznavanja jezika koji želite da učite, a mnoge škole stranih jezika po završetku kursa dodeljuju sertifikate kao potvrde o položenim testovima i dostizanju određenog nivoa u znanju stranog jezika. 

Internet

Modernizacija i razvoj tehnologija su, između ostalog, doneli još jednu bitnu stvar – internet. Verujte, kada imate internet možete sve, naročito kada govorimo o učenju.

Internet je doslovno nepresušan izvor informacija, lekcija i vežbanja i zaista je izvesno da sami, samo uz pomoć interneta, možete da naučite bilo koji strani jezik potpuno besplatno.

Naravno, preduslov je da umete da „kopate“ i tragate za odgovarajućim programima učenja i da budete istrajni u svojoj nameri da naučite strani jezik koji ste oduvek želeli da znate.

Karakter je jako važan – iz dana u dan treba da motivišete sebe da sednete za kompjuter i sami sebi održite čas čak i kada vam se nešto savim drugo više radi. Ipak, kada učite sami, na ovaj način, lako možete organizovati svoje vreme i tako sebi omogućiti da ne gubite ni od jedne zabavne aktivnosti.

Putovanje u inostranstvo

Mnogi kažu da se jezik najbolje uči u praksi , odnosno, kada se jednostavno bacite u vatru. I ne samo jezik – sve! Zato,  jedan od najboljih načina da naučite strani jezik mimo škola stranih jezika ili interneta jeste odlazak u inostranstvo i komunikacija „oči u oči“ sa izvornim govornicima. Ali, nemojte biti lenji, zaista se koristite stranim jezikom koji želite da naučite i nemojte se koristiti „prečicama“. Jeste da ćete na ovaj način verovatno vežbati samo neobaveznu konverzaciju, ali i to je veliki korak – ući ćete u suštinu samog jezika, naučićete slengove i šta taj jezik zaista jeste, mimo lekcija iz knjiga, a i to ima svoje čari.

Ukoliko ste i dalje student, ohrabrite se da iskusite razmenu i na taj način posetite zemlju svojih snova, što je takođe odlična prilika za učenje jezika. 

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: