6 zanimljivosti o trudnoći

Jeste li znali da se muškarci tokom trudnoće svoje supruge goje? A da oblik grudi ima veze sa polom deteta?

Za vreme trudnoće mnoge žene mogu da naslute kojeg je pola beba, ali to nije sve? Postoji nekoliko zanimljivosti o samoj trudnoći o kojima se malo zna.

Čini se da je tokom trudnoće većina žena najprivačnija, zar ne? Onda ne iznenađuje zašto se za trudnu ženu kaže da je u blagoslovenom stanju. Tokom devet meseci bebe čuju sve što se oko njih dešava, a nakon porođaja u telu majki zauvek ostaju ćelije mališana.

# 1 Oblik grudi govori o polu deteta, dok je kosa u trudnoći bujnija

Trudnice koje nose devojčice najčešće tokom devet meseci imaju veće grudi. To nije slučaj kod majki dečaka, jer je za vreme trudnoće manji rast grudi zbog testosterona.

Mnogo je jednostavnije napraviti frizuru tokom trudnoće, jer prenatalni vitamin i trudnoća utiču na retku i tanku dlaku i od nje prave sjajnu i bujniju kosu.

# 2 Ćelije mališana ostaju zauvek u telu majke

Preko placente tokom trudnoće u telu majke zauvek ostaju ćelije deteta. One se najčešće nalaze u kičmenoj moždini, koži, plućima, jetri, grliću materice, krvnim sudovima, lmfnim čvorovima, crevima, ali se mogu naći i u srcu i mozgu majke.

Ćelije deteta utiču na zdravlje majke i mogu da dovedu i do promena u majčinstvu.

# 3 Beba sve čuje

Prema istraživanjima francuskih naučnika u poslednja tri meseca trudnoće razvija se čulo sluha kod beba i one čuju sve što se dešava u stomaku i oko njih. Zanimljivo je i to da se novorođen beba kasnije seća melodije koju je imala priliku da čuje dok je bila u stomaku majke.

Takođe, ovi stručnjaci su mišljenja da majka treba tokom trudnoće da peva fetusu, a ne da mu pušta muziku.

# 4 Beba komunicira još dok je u stomaku!

Da bi beba skrenula pažnju na sebe, ona komunicira još dok je u stomaku. Jasni znaci da beba pokušava da komunicira sa okolinom jesu udaranje nožicama, ubrzan rad srca ili nagli pokreti bebe.

Kada se dete rodi, ovi znaci postaju sve izraženiji i napreduju sve do trenutka dok dete ne progovori.

# 5 Muževi se više goje tokom trudnoće supruge

Prema jednoj naučnoj studiji muškarci se za vreme trajanja trudnoće svojih supruga ugoje u proseku oko 5-6 kg. Mnogi muškarci tvrde da je za njihovo povećanje kilograma zapravo kriv veći apetit supruga, jer muškarci u tom periodu radije jedu razne grickalice.

Pojedini muževi tvrde da više jedu zbog svojih trudnih supruga kako bi se one osećale bolje, a nučnici su to potvrdili pomoću eksperimenta sprovedenog kod jedne vrste majmuna koji su se ugojili više od 20% za vreme graviditeta ženki kako bi skladištili dovoljno energije za mladunče koje dolazi na svet.

# 6 Intucijom do otkrivanja detetovog pola

Naučnici smatraju da žena može zahvaljujući svojoj intuiciji da zna kojeg je pola dete. Mnoge trudnicie sanjaju svoje nerođeno dete, pri čemu uglavnom budu u pravu kada je bebin pol u pitanju.

Međutim, sigurno je da se pol najbolje može otkriti ako odete do ginekološke ordinacije. Stručnjaci će vam sigurno reći da li je muško ili žensko, tako da nema potrebe da nagađate.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: