Američki plakari za savršeno iskorišćen prostor

Ukoliko želite da maksimalno iskoristite prostor u svom stanu onda su americki plakari pravo resenje za Vas. Zahvaljujući visokoj funkcionalnosti i prilagodljivosti različitim kvadraturama, američki plakari su vrlo brzo pronašli svoje mesto u domovima širom Sveta. Njihov dizain se savršeno uklapa sa svim tipovima uređenja enterijera.

Američki plakari

Materijali za izradu američkih plakara

Za izradu američkih plakara najčešće se primenjuje univer. Ovaj materijal je vrlo praktičan, kako za izradu unutrašnjuh elemenata američkih plakara, tako i za izradu kliznih vrata. Pored univera vrata mogu sadržati i druge materijale, poput stakla ili ogledala. Najčešće se primenjuje kombinacija ovih materijala pri izradi kliznih vrata američkih plakara.

Od poda do plafona

Američki plakari se u najvećem broju slučajeva izrađuju od zida do zida i od poda do plafona. Na taj način je obezbeđena maksimalna stabilnost, ali i iskorišćenje prostora. Originalna verzija američkih plakara ne sadrži leđni deo, ni bočne strane, ali se iz praktičnih razloga i zaštite garderobe od prašine kod nas ovi elementi ipak praktikuju. Vrata na američkim plakarima imaju potpuno jednostavan klizni sistem zatvaranja i otvaranja.

Projektujte sami svoj američki plakar

Američki plakar možete kupiti gotov, u standardnim dimenzijama ili po meri prostora u Vašem domu gde će se nalaziti američki plakar. Raspored polica, fioka i gardarobernih šipki možete i sami isplanirati i skicirati. Kako se američki plakari najčešće rade do plafona, preporučuje se da se na pola metra od vrha celom širinom plakara postavi polica za odlaganje stvari koje se retko koriste. Poslušajte savete stručnjaka kako biste maksimalno iskoristili prostor u svom američkom plakaru. Izrada plakara po meri Vam omogućava da prostor u svom gardaroberu potpuno prilagodite svojim potrebama.

Vrata američkih plakara kao pregradni zidovi

Pored izrade plakara za odlaganje odeće, klizna vrata koja su sastavni deo američkih plakara se neretko sreću i u funkciji razdvajanja različitih prostorija. Ovakva vrata se najčešće postavljaju između dnevne sobe i trpezarije, mada nije redak slučaj ni da klizna vrata predstavljaju fizičku i vizuelnu barijeru između kuhinje i trpezarije. Pregradni zidovi se po potrebi mogu ukloniti, preklapanjem kliznih vrata, a zatim kada ih želite ponovo postaviti jednostavnim klizanjem pojedinačnih panela kliznih vrata. Pogledajte detaljnije informacije o američkim plakarima ovde.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: