Boja kose uz plave oči

Plave oči, same po sebi najčešće doprinose utisku nežnog i blagog pogleda, koji posebno lepo izgleda ukoliko je prisutan na takođe nežnom ženskom licu.

Dame sa plavim očima, najčešće imaju i prirodno svetliji pigment i ten, nego što je to slučaj sa damama koje imaju braon ili recimo crne oči.

Kako odabrati boju kose uz plave oči?

Sve te činjenice zajedno, doprinose zaključku da uz plave oči, ne pristaje baš najbolje nijedna tamna niti previše zatvorena boja ili nijansa kose.

Naprotiv, uz plave oči, najviše se uklapaju i najbolje pristaju svetlije i u što većoj meri prirodne boje i nijanse kose.
Idealna kombinacija, jesu plave oči i plava kosa. Ovaj spoj, formira celinu koja je karakterisana jednim opštim skladom. I najčešće, uz plave oči, bilo koja nijansa plave kose deluje izuzetno prirodno, što u suštini i jeste cilj.

Što je nijansa plave boje kose svetlija, to je kombinacija sa plavim očima veći pogodak i deluje skladnije onda kada se u obzir uzme celina.

Ukoliko uz plave oči ipak imate tamniju boju lica, odnosno ten, onda sebi možete dopustiti i odstupanje od ovog predloga i opredeliti se za neku tamniju, ali nikako suviše tamnu boju i nijansu kose.

Boja kose uz plave oči2

Sve u svemu, uz plave oči, nikako ne bi trebalo da imate crnu, niti bilo koju od izrazito tamno smeđih nijansi kose. Najtamnija nijansa koju bi trebalo da odaberete jeste smeđa boja čokolade, i to pod uslovom da nemate izrazito svetao ten.

Zašto se plave oči ne uklapaju uz izrazito tamne nijanse kose?

Odgovor na ovo pitanje je veoma konkretan i nedvosmislen i glasi: ” Zbog kontrasta”.

Preveliki kontrast između boje očiju i boje kose, može stvoriti efekat suviše veštačkog i neskladnog izgleda, koji je daleko od onoga čemu bi trebalo da težite, ako na svoju okolinu želite da ostavite pozitivan utisak.

Plave oči i crvena kosa?

Ova kombinacija, posebno ukoliko izaberete intezivno svetlu crvenu nijansu, može predstavljati pravi pogodak. Iako neprirodna, intezivno svetlo crvena nijansa kose, ubraja se u jednu od onih nijansi, koje su kompatibilne sa plavim očima, posebno onda kada ste mladi i hrabri da osmislite i iznesete svoj sopstveni stil.

Kako se pojačava intezitet tamnjenja nijanse crvene kose, tako opada i kompaktnost sa plavom bojom očiju i dolazi do suprotne konstatacije, a to je da tamno crvenu nijansu kose, ne treba kombinovati sa plavom bojom očiju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: