Brazilska depilacija

Ženska higijena je poslednjih godina gotovo nezamisliva bez brazilske depilacije. Ovaj tretman uključuje delimično do potpuno uklanjanja stidnih dlačica u predelu prepona i intimnih delova. Iako se mnoge feministkinje bune protiv ovog tretmana, ističući da se to radi prvenstveno radi ugađanja muškarcima, popularnost ove metode ne jenjava. Iako možda u prethodnoj rečenici ima istine, priznaćete da nakon brazilske depilacije intimna regija deluje urednije i lepše.

Većina žena je verovatno upoznata sa samim postupkom i zna da je kao prvo, veoma bolan, pogotovo ako ga radite prvi put. Koža na preponama i genitalijama je jako tanka, a vosak koji se koristi prilikom depilacije deluje istovremeno i kao piling, skida površinski sloj kože sa mrtvim ćelijama, a to u toj regiji može biti posebno bolno. Takođe, ukoliko su dlake predugačke, postupak takođe može biti bolan, pa se preporučuje njihovo kraćenje makazama. To možete uraditi i sami kod kuće, ali možete i napomenuti kozmetičarki da ih malo ,,štrcne’’ kako bi vas manje bolelo. Čak i kod žena koje duže vreme rade brazilsku depilaciju, postupak može biti bolan, ali to zavisi od više faktora. Neki ljudi imaju viši prag tolerancije bola, pa mogu više i istrpeti. Takođe, mnogo toga zavisi i od kozmetičara. Ako primetite da vas određeni potezi bole, zamolite da počne sa manjim površinama i bržim trzaima ukloni trake.

Ukoliko prvi put idete na tretman brazilske depilacije, potrebno je znati par stvari:

• Postoji depilacija hladnim i toplim voskom. Razlika je u načinu nanošnja i skidanja voska sa kože, kao i u njegovom ponovnom korišćenju. Kod toplog voska, iskorišćeni vosak se pretapa i čisti kroz filtere i tako je spreman za ponovnu upotrebu. Iz tog razloga, mnogi ovaj postupak smatraju nehigijenskim jer se otprilike isti vosak koristi za depiliranje više osoba. Kod voskom, vosak se nanosi iz tube i skida sa trakama koje su za jednokratnu upotrebu. Topli vosak se skida bez ikakvog pomagala, jednostavnim cimanjem trake koja se ukrutila u pravcu suprotnom rastu dlake.

Brazilska depilacija2

• Nakon depilacije, nemojte se tuširati par sati ili nanositi neke kozmetičke preparate. Posle upotrebe voska, pore ostaju otvorene neko vreme, a samim tim je i koža izloženija štetnim uticajima. Kroz otvorene pore hemikalije iz kozmetike mogu dospeti u krvotok i izazvati mnoge probleme, pa čak i sepsu. Naravno, ovo se vrlo retko dešava, ali nije na odmet znati. Znači, tuširanje i skidanje ostataka voska tek nakon par sati.

• Ukoliko ste previše osetljivi na bol, pre depilacije popijte blagi analgetik oji će vas umiriti. U suprotnom, kada vas neki potez kozmetičarke zaboli i vi se zgrčite, možete izazvati stvaranje podliva i krvarenje, koje će boleti još više. Zato je bolje malo otrpeti, nego napraviti sebi još veći problem. Ukoliko pak dođe do neželjenog krvarenja, odmah dezinfikujte to mesto i nemojte se depilirate tu neko vreme, dok se koža ne obnovi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: