Brazilsko ispravljanje kose

Prirodna, ljudska vlas, kada je savršeno i besprekorno zdrava, sastoji se od čak 88 procenata keratina, koji je direktno zadužen za njen kvalitet, izdržljivost, elastičnost i sjaj.

Međutim, kako tokom svakodnevnice, kosa nailazi na različite spoljne uticaje, među kojima su česta veoma gruba hemijska i tehnička tretiranja, kao što su farbanje, blajhanje, ali i samo češljanje, zatim feniranje i izloženost toploti čiji je izvor neka sprava za oblikovanje kose ili prejako sunce, vlasi kose gube prvobitni nivo prirodnog keratina i kvalitet kose se drastično smanjuje.

Samim tim, kosa postaje neotporna, vidno oštećena i teška za oblikovanje, pogotovo ispravljanje. U takvom momentu, pravi spas je brazilsko ispravljanje kose.

Šta je brazilsko ispravljanje kose?

To je tretman trajnog ispravljanja kose, prilikom koga se koristi prirodni keratin i zbog toga, ova metoda ispravljanja kose drugačije se naziva trajno ispravljanje kose keratinom.

Šta je cilj ovog tretmana?

Tretman brazilskog ispravljanja kose, za cilj ima da oštećenoj kosi vrati prvobitan kvalitet, da joj nadomesti izgubljeni keratin i time vidno doprinese njenom oporavku, obnavljanju i negovanom izgledu.

Gde je dostupno brazilsko ispravljanje kose?

Brazilsko ispravljanje kose, dostupno je u velikom broju savremeno opremljenih i profesionalnih frizerskih salona u Beogradu i gradovima širom Srbije.

Brazilsko ispravljanje kose2

Kako se radi brazilsko ispravljanje kose?

Postupak brazilskog ispravljanja kose, nije naročito komplikovan, ali zahteva maksimalnu stručnost i neophodnu opremu za rad.

U opremu, na prvom mestu se ubraja prirodni brazilski keratin, koji je neophodan i koji se koristi kao preparat tokom tretmana.

Zatim, potreban je šampon, specijalna ultrazvučna presa sa infracrvenim svetlom koja služi za vezivanje keratina za vlasi kose tokom tretmana, kao i presa za ispravljanje kose, fen i četka za feniranje.

Tretman se sprovodi u nekoliko faza:

Prva faza tretmana je pranje kose. Tokom pranja, kosu treba temeljno i detaljno oprati, kako bi bila spremna da upije keratin, ali na nju, baš iz tog razloga nakon ispiranja šampona nikako ne treba nanositi regenerator.
U protivnom, regenerator bi umanjio dejstvo keratina i sprečio mogućnost da ga kosa maksimalno upije.

Dakle, u prvoj fazi tretmana, kosu treba samo što detaljnije oprati i isprati. Zatim sa nje ukloniti višak vode rukama i peškirom i očešljati je.

Brazilsko ispravljanje kose3

U drugoj fazi, kosa je spremna za tretiranje keratinom. Keratin se nanosi na pramen po pramen, u ravnomernom i tankom sloju, ručnim utrljavanjem.
Kada se keratin utrlja u svaki pramen, kosu se još jednom očešlja i time pripremi za treću fazu.

U trećoj fazi, upotrebom ultrazvučne prese sa infra crvenim svetlom, naneti keratin se dubinski vezuje za kosu. U ovoj fazi, važno je takođe postepeno tretiranje kose, sistemom pramen po pramen.
Nakon vezivanja keratina za kosu, upotrebom ultrazvučne prese, na red dolazi četvrta faza tretmana.

U četvrtoj fazi, vreme je za termičko vezivanje keratina za kosu. Ovaj postupak, takođe po sistemu pramen po pramen, izvodi se upotrebom regularne, dakle obične prese za ispravljanje kose.

Jedino što je u ovoj fazi tretmana važno, jeste da temperatura prese ne prelazi 170 stepeni, jer se pri kontaktu sa tom temperaturom efekat keratina gubi, tačnije keratin se razgrađuje.

Nakon što se svaki pramen izloži termičkom vezivanju keratina, prelazi se u petu fazu tretmana.

Peta faza, ujedno je i poslednja faza brazilskog ispravljanja kose i podrazumeva feniranje kojim se postiže završni izgled frizure.

Nakon ovog tretmana, kosa ne samo da vizuelno izgleda bolje i lepše, već je i zdravija i kvalitetnija što u velikoj meri pojačava smisao i efekat tretmana.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: