Bubuljice na licu

Bubuljice na licu, mogu nastati ukoliko imate prirodno masnu i problematičnu kožu, ali i usled brojnih trenutnih uticaja, kao što su povećan nivo stresa, PMS, ili loša higijena lica.

Preventiva

Što je manje komplikovanih uzroka nastajanja bubuljica, to je jednostavniji i proces njihovog lečenja, odnosno uklanjanja.
Ponekad, više gore navedenih uzroka za nastajanje bubuljica na licu, javlja se odjednom i istovremeno i upravo tada, najteže je sa njima se izboriti.

Zato je neophodno u što većoj meri i koliko god da je moguće, uticati prevencijom na bubuljice, odnosno na uzroke njihovog nastanka i sprečiti ih.

Stres

Iz tog razloga, izbegavajte kada god je to moguće i koliko god je to moguće stres. Stres direktno uzrokuje pojavu upornih i veoma bolnih, najčešće podkožnih bubuljica, koje su samim tim što su podkožne izuzetno komplikovane za uklanjanje, praćene crvenilom i upalom, što je karakteristično pogotovo ako je stres koji ih uzrokuje, kombinovan sa recimo masnom kožom lica ili neredovnom i nepravilnom higijenom.

Podkožne bubuljice

Ovakve bubuljice, nipošto nemojte grubo tretirati, stiskati ih ili gnječiti, jer bi to moglo izazvati kontra efekat i učiniti da crvenilo, bol i upala dobiju na svom intezitetu i da traju duže. Ovakve bubuljice, lečite tako što ćete ih smirivati upotrebom čaja od žalfije koji se prethodno ohlađen uz pomoć vate ili papirne maramice nanosi na prethodno besprekorno čisto lice.

Higijena lica

Bubuljice na licu2

Čistoća lica, nešto je što je prvi preduslov za zdravu i glatku kožu bez nepravilnosti i bubuljica.
Zato se umivajte što češće i redovnije i u skladu sa tipom vaše kože, uskladite sredstva za umivanje.

Masna koža

Ukoliko je vaša koža masna, i samim tim ima preduslov za nastajanje bubuljica, vodite računa da voda kojom se umivate uvek bude topla i kombinujte je sa nekim od preparata za dubinsko čišćenje pora ili sa glicerinskim sapunom, koji ima posebno blagotvorno dejstvo na umirivanje i uspostavljanje balansa zdravlja kože.

Umivanje toplom vodom

Topla voda, bitna je prilikom umivanja problematične kože lica, zato što doprinosi da se pore u kojima se eventualno zadržala masnoća ili bilo koji oblik nečistoće otvore i da sredstvo za umivanje dopre duboko do njih i učini ih čistim.

Bubuljice na licu3

Ne čeprkajte po licu

Iritiranu kožu lica koja je pokrivena bubuljicama, nikako nemojte agresivno da češete, stiskate ili na bilo koji drugi način povređujete, jer takvim, agresivnim metodama možete doprineti da se na vašem licu na mestu gde su bile bubuljice zadrže ožiljci, a oni su priznaćete mnogo trajniji i komplikovaniji estetski problem nego što su to i najupornije bubuljice.

Odlazak kozmetičaru

Ukoliko sami ne uspevate da rešite problem bubuljica na svom licu, obratite se kozmetičarima, koji raspolažu umećem i poznavanjem brojnih veoma efikasnih metoda za uklanjanje i najupornijih bubuljica. Najveći broj tih metoda podrazumeva potpuno bezbolne tretmane, bilo da su to tretmani elektrolizom, laserom ili neki drugi.

Jako je bitno da bubuljice tretirate pravilno i na vreme jer u suprotnom mogu ostati ožiljci koje će posle morati da uklanja plastični hirurg.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply