Budućnost mobilnih telefona

Proizvođači mobilnih telefona stalno unapređuju svoju ponudu. Dokle će ići njihova evolucija i šta nas u budućnosti pčekuje niko ne zna.

Čak i kada smo mislili da neće biti nekih inovaci, popularni brendovi su umeli da nas iznenade. Jedno je sigurno.

Svi vodeći proizvođači razmišljaju na sličan način. Trka na tržištu je surova, pa se stalno pripremaju nove eksperimentalne forme telefona kako bi preuzeli dominaciju na tržišta.

Sve se odvija mnogo brže nego što mislimo, tako da budućnosti dobro došla.

Najveća imena smartfon industrije znaju da je eksperimentisanje sa formom oravi put do liderske pozicije. Zato će uskoro savitljivi mobilni telefoni postati naša realnost.

Šta savitljivi mobilni telefon izdvaja u odnosu na druge modele?

Ovi telefoni mogu da menjaju oblik i zbog toga se korisniku omogućava da sam bira sadržaj u kojem će da uživa i da tako telefon prilagođava svojima potrebama i željama.

Upravo savutljivost predatavljaće tačku difenrencijacije između proizvođača posebno kada sd govori o dizajnerakim rešenjima. A to ne iznenađuje. Dosadašnji modeli na tržištu počeli su da liče jedni na druge.

A šta kada je jedan ekran malo?

Prva generacija telefona koji su savitljivi neće potpuno zadovoljiti potpuno ovu formu, jer se još uvek traže načini i materijali koji će onogućiti potpunu savitljivost ekrana.

Zbog toga će pojedini modeli imati i po nekoliko ekrana, pa će tako jedan biti aktivan u preklopljenoj formi i to sa spoljašnje strane telefona, dok će drugi biti aktivan kada je raskopljen i to je unutrašnji, veliki, savitljiv ekran.

I eto izazova za proizvođače.

Izazovi za proizvođače mobilnih telefona

Hajde prvo da vidimo koji su to izazovi koji očekuju hardver. Sam po sebi, hardverski deo je posebno zahtevan, pa je potrebno na pravi način osmisliti raspored i položaj komponenti, unutrašnje komore i pritom se mora telefon prilagoditi korisniku koji će stalno sklapati i rasklapati ekran.

A onda je tu softver i smišljanje nivih korisničkih iskustava. Korisnici očekuju nesmetan prelaz iz ispravljenog u savitljivi režim, a uz to se očekuje i maksimalna doslednost interfejsa u svim režimima rada.

A da ne pominjemo da će i serviseri imati novi izazov, nimalo meće biti lak servis mobilnih telefona ove generacije. Ko će se kako prilagoditi ostaje da vidimo. A glavna dilema korisnika leži u tome da li su nam ovakvi modeli zaista potrebni.

Prve generacije ovih novih savitljivih telefona koštaće i preko 1000 evra, ali videćemo šta nas čeka.

Predviđeno je da sklopljeni model izgleda kao uglavnom većina sadašnjih modela, međutim rasklopljena verzija ličiće na tablet.

Postavlja se pitanje zašto se teži ka još većim formatima koji polako nestaju sa tržišta. Odgovora preciznih nema.

Napominjemo i da sa tržišta polako iščezavaju tableti, ali evo prilike da se iz sveta tableta i mobilnih telefona pređe u jedan novi svet. A upravo novi smartfon spaja najbolje iz oba sveta.

Naravno, proizvođači imaju različite vizije, za sada se polako ispituje tržište, a nama jedino ostaje da se strpimo i da vidimo šta nas to očekuje u budućnosti i koliko će nam novi formati biti na usluzi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: