Česti kvarovi na automobilima

Dobro je poznato da se na automobilima neki kvarovi mogu brzo i lako popraviti.

Ovlašćeni serviseri, bilo da je u pitanju Nissan servis, Audi, Mercedes saglasni su da postoji nekoliko čestih kvarova na automobilima.

Evo i kojih.

#1 Akumulator

Da li vam se dešavalo da kada ključem date kontak, kontrolna lampica za pritisak ulja i generatora struje samo zasvetli, ali intenzitet nije mnogo jak? Ako ste tome svedočili, ne brinite, nije reč o nekom ozbiljnijem kvaru.

Reč je zapravo o akumulatoru, tačnije u slobom spoju klema i provodnika akumulatora ili je pak problem nastao zbog nedovoljno napunjenog akumulatora.

#2 Kontakt

Šta uraditi kada se ne uspostavi kontakt prilikom okretanja ključa u bravi?

Ukoliko ne dođe do pokretanja motora pomoću elektropokretača, a ipak na instrument tabli svetle kontrolne sijalice, onda je možda nastao problem u elektropokretaču ili u bravi prilikom kontakta.

#3 Razvod ik za paljenje

Ovlašćeni serviseri tvrde sa je jedan od mogjćih čestih problem i u razvodniku paljenja.

Naime, ako se dešava da je elektropokretač ppkrenuo motor, a da pritom motor i dalje neće da upali, onda je mogući problem zapravo u razvodniku. Tada bi nakbolje bilo da proverite razvodnu kapu, platinsku dugmad ili kondenzator.

#4 Kablovi

Ako dođe do problema sa kablovima, onda prvo treba da ispitate da li kablovi imaju dobar spoj sa razvodnom kapom, indukcionim kalemom i svećicama.

U sličaju da su kablovi masni, da su nagoreli ili da nisu dovoljno dobri, onda bi trebalo čustom krpom kablove da očistite, uklonite svu nečistoću i da adekvatnim papirom za čišćenje da obrišete spojeve i ponovo ih osposobite za rad.

#5 Problem sa gorivom

Da bi se motor upalio na autu mora da bude omogućen dolazak goriva iz samog rezervoara i preko pumpe za gorivo do karburatora. Kada se gorivo pomeša sa određenom količinom vazduha taa počinje motor da se napaja i da radi.

Ako nastane problem sa dovodom za gorivo, karburatorom ili pumpama za gorivo onda motor neće startovati. Takođe, prvo proverite da li je ispravan i elektrouređaj koji se koristi za paljenje smese goriva.

#6 Problem sa motorom

Kada se motor sam gasi pri slobodnom hodu, onda postoji nekoliko mogućih uzroka ovog problema.

Proverite da vam nije zapušena dizna, da nije neadekvatno podešena smesa koja se koristi za rad motora pri praznom hodu, a može da nastaje i problem prilikom dolaska vazduha na spoju odstojnika na usisnom sistemu i karburatora.

Problem mogu da izazovu i svećice koju su masne, ali i ako se vlaga pojavi na električnoj instalaciji.

Nekada se dešava da motor automobila isprekidano radi i u tim slučajevima se vlasnici posebno zabrinu. Na većem broju obrtaja može da dođe do isprekidanog rada motora, a postoji nekoliko razloga za to.

Naime, najčešći uzrok ovog kvara jeste glavna dizna koja služi za dovod goriva u karburatoru, jer kada je ona zapušena onda motor počine isprekidano da radi.

Do ovakvih smetnji u radu motora mogu da dovedu i zamašćene svećice, neispravne svećice i membrana na pumpi za gorivo, neispravan kondenzator ili neispravan indukcioni kalem.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: