Da li je pravo vreme za kupovinu nekretnine u Beogradu?

Ovo je često pitanje koje postavljaju svi građani koji žele da se skuće u našoj prestonici.

Neki se interesuju za kupovinu stana, dok druge zanima gradnja kuće, ali ono što je svima zajedničko u toj potrazi je pitanje da li je baš sada pravo vreme za kupovinu nekretnine u Beogradu.

Mnogi građani Srbije žele da investiraju kroz kupovinu stanova tako što će ih nakon kupovine izdavati.

Svako ima neke svoje razloge zašto baš želi nekretnine u Beogradu, ali ono što je činjenica je to da se tržište pokrenulo, odnosno prodaja stanova je veoma aktuelna, a cena kvadrata je i dalje nepromenjena.

Kada pogledamo oglase vidimo da su puni stanova za prodaju, i to kako novogradnje, tako i starogradnje.

Zbog povećanog interesovanja za kupovinu nekretnine u Beogradu cene su bez promene, nema skoka, a nema ni pada.

Na formiranje cene nekretnine u Beogradu najviše utiče trenutna ekonomska situacija, uslovi kreditiranja koje banke pružanju, i ponuda stanova i kuća u novogradnji i starogradnji.

To su parametri koji su od značaja i koji se prate kada se određuje cena kvadrata u Beogradu.

Ako pogledamo sadašnje parametre možemo zaključiti da pada cena na tržištu nekretnina Beograd u budućnosti neće biti, i da je tržište nekretninama veoma stabilno.

U narednom periodu cene nekretnina neće padati tako da dobro razmislite da li je sada pravo vreme da kupite kuću ili stan, u odnosu na budžet koji imate, ili kredit koji planirate da podignete.

Uvek zanimljivo i atraktivno pitanje koje se postavi kada se govori o nekretninama u glavnom gradu je gde je najskuplje i koji delovi grada su najpopularniji.

Možda će Vas iznenaditi odgovor kada pročitate da nije najskuplji kvadrat u Beogradu na vodi, več u Bloku 67a ( naselje A blok).

U samom vrhu liste najskupljih kvadrata u Beogradu nalazi se i Obilićev venac, Savamala i područje oko Skupštine grada.

Današnje stanje na tržištu nekrerina

Novi trend na tržištu nekretnina koji moramo pomenuti je kupovina kuća sa dvorištem na obodu grada, ili gradnja kuće koje se nalaze u neposrednoj blizini Beograda.

Do sada je bio trend kupovine stanova u centru grada, međutim sada je to zamenjeno potragom za nekretninama koje podrazumevaju drugačiji stil i način života.

Nova tendencija na tržištu je gradnja ili potražnja za kućom sa velikim dvorištem koje se nalazi od 15 do 20 km od centra grada i gde postoje uslovi da se može živeti tokom cele godine.

To znači da su to komforne kuće u potpunosti opremljene za život, a ne vikendice.

Nekada je prodaja ovakvih nekretnina bila sporadična i retka, a sada to postaje imperativ na tržištu, i nema tendeciju promene u budućnosti.

Ono što morate znati je da ne postoji univerzalni pravi trenutak za kupovinu stana, ali to ne znači da ne treba da se informišete na vreme i da prikupite dovoljno informacija i sami procenite da li je povoljno vreme da investirate u nekretninu.

Treba da znate koja je realna cena nekretnine u Beogradu koju kupujete i da gledate da maksimalno profitirate prilikom kupovine.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: