Depilacija epilatorom

Depilacija epilatorom, ubraja se u jednu od veoma popularnih i poslednjih godina zastupljenih metoda za uklanjanje upornih dlaka, bilo da ih uklanjate sa regije nogu, ruku, pazuha ili bikini zone.

Na tržištu, dostupan je veliki izbor različitih modela epilatora, a ono što je zajedničko za sve njih, jeste da daju brze rezultate i upotrebljivi su kod kuće, čime vas ne dovode u situaciju da ste obavezni da posetite kozmetički salon i trpite bolne depilacije voskom.

Da li je depilacija epilatorom bezbolna?

U zavisnosti od modela epilatora, zavisi i odgovor na ovo pitanje. Pojedini, uglavnom stariji modeli epilatora, izložiće vas prilikom upotrebe malom bolu, dok je kod novijih i usavršenih modela epilatora taj nivo spušten na sam minimum i depilacija se može tretirati i smatrati bezbolnom.

Kako radi epilator?

Bez obzira na proizvodnu marku i model, gotovo svi epilatori rade na baterije. Imaju nekoliko podesivih načina rada odnosno brzina i u zavisnosti od toga da li ih koristite za depilaciju ruku, nogu, pazuha ili bikini zone, potrebno je i prilagoditi način i brzinu rada epilatora.

U ambalaži svih epilatora, priloženo je i uputstvo za njihovu upotrebu i objašnjen je detaljno svaki od načina rada kojim određeni model epilatora raspolaže. Uglavnom, kod svih epilatora načini rada funkcionišu tako da se oni najslabiji i sa najmanjom brzinom rada koriste prilikom depilacije osetljivih regija kože, kao što su regija pazuha ili regija bikini zone, a jači i brži načini rada se koriste za depiliranje regija koje su manje osetljive i na kojima je koren dlake jači i uporniji.

Depilacija epilatorom2

Kako koristiti epilator?

Pre nego što počnete depilaciju epilatorom, najpre se uverite da su baterije u njemu pune i ispravne. Nedovoljno jak izvor energije, odnosno prazne baterije, mogu izazvati kočenje epilatora i nepravilnosti u njegovom radu, a to može rezultirati izostankom rezultata depilacije.

Nakon što ste sigurni da su baterije u epilatoru pune i ispravne, istuširajte se i pobrinite se da vam koža koju želite da depilirate, bude savršeno čista i suva i da na sebi nema nikakve tragove preparata, kao što su mleko za telo, kreme ili parfem.

Kada vam je koža suva i čista, uključite epilator i koristite ga smenjujući pokrete koji su u pravcu suprotnom od pravca u kome rastu dlake. Pokrete ponavljajte i po više puta ukoliko je to potrebno i ukoliko su dlake guste i uporne.

Kada uklonite sve dlake, nemojte se iznenaditi ako vam koža bude blago crvena i iritirana, namažite je nekim umirujućim preparatom koji koristite nakon brijanja ili depilacije voskom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: