Depilacija lica

Lice je najmanje poželjno mesto za pojavu dlaka, ali nekad se prosto ne možemo izboriti sa tim. Neželjene maljavost po licu je posledica mnogih faktora, ali srećom, kozmetička industrija se pozabavila i time, tako da je vaše samo da se odlučite za način na koji će te ih najbezbolnije eliminisati. Iako mnogo žene bradu i brkove smatraju veoma seksipilnim, oni su poželjni samo kod muškaraca! Ovo su neki od najčšće korišćenih načina:

Metode depilacije lica

• Laser – Laserski snop se koristi na koži, fokusirajući se na uništavanje folikula dlake koji se nalaze ispod površine kože. U roku od šest do osam tretmana folikuli su potpuno uništeni. Nakon ovih tretmana koža koja je izložena laseru mora biti zaštićena od sunca kako bi se izbegla oštečenja ili pojava hiperpigmentacije (pojava fleke na koži ). Nakon završetka tretmana, rast dlake će biti trajno smanjen i može potpuno prestati. Prednost ove metode je njena dugotrajnost i može se primenjivati na bilo kom predelu lica jer je bezbolna. Mana je što nije pogodna za osobe sa svetlijim pigmentom dlake, jer ih ne može u potpunosti ukloniti.

• Vosak – Najjeftinija varijanta za eliminisanje neželjene maljavosti. Topli vosak se nanosi na željenu površinu lopaticom. Postupak je sličan kao i kod svake depilacije. Možete koristiti trake ili vosak skidati čim se stegne povlačenjem u smeru suprotnom od rasta dlake. U zavisnosti od jačine slake i njene pigmentacije, trajnost ove metode je od dve do šest nedelja. Ovaj postupak je brz, jeftin i lako dostupan. Možete ga raditi u salonima, ili kod kuće. Ipak, upotreba voska je bolna, pogotovo kod onih grubljih dlaka, kao što su one na bradi. Nije idealna za tamniji ten jer depilacija može da izazove promenu boje kože ili pojavu crvenila.

Depilacija lica2

• Kreme za depilaciju ciljane zone – ciljana zona je u stvari lice i kreme za depilaciju nemaju iste sastojke kao i one za depilaciju nogu i prepona, jer je koža na licu mnogo osetljivija i podložnija crvenilu i pojavi osipa. Krema se prema uputstvu nanosi na lice i ostaviti da deluje nekoliko minuta pre skidanja. U tih par minuta hemikalije iz kreme razaraju keratin u maljama i slabe njihovu strukturu. Obratiti pažnju na vreme držanja kreme, jer ukoliko je ostavite duže može izazvati neprijatno peckanje i stvaranje podliva. Iako je ova metoda jeftina i efikasna u kratkom vremenskom roku, već posle par dana se mora ponoviti, tako da je najpogodnija za osobe koje imaju strpljenja da se češće bave time. Velika je mogućnost iritacije kože, a ponovni rast dlaka može biti bolan, tako da se ova metoda preporučuje samo za hitne slučajeve.

• Elektroliza – oo je tretman koji praktično istog trenutka ,,ubija’’ tretiranu vlas. Tankom, sterilnom iglom se sprovodi struja slabog napona da korena dlake, uništavajući njen folikul. To onemogućava snabdevanje folikula krvlju i kiseonikom koji hrane koren dlake, pa one prosto ,,uvenu’’ . Potrebno je nekoliko sesija koje nisu baš jeftine, ali rezultat je zagarantovano trajan.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: