Depilacija nogu

Uredno izdepilirane noge, simbol su ženstvenosti i nežnosti. Zbog te činjenice, žene širom sveta su neprekidno u potrazi za što efikasnijim, a pritom i što bezbolnijim metodama depilacije.

Metode depilacije

Postoji više vrsta, odnosno metoda depilacije. Međusobno, one se razlikuju po jednostavnosti izvođenja, efikasnosti, ali i intezitetom bola koji pri procesu sprovođenja izazivaju.

Najčešće i najzastupljenije metode depilacije su: depilacija hladnim ili toplim voskom, depilacija šećernom pastom i depilacija kremama za depiliranje.

Depiliranje hladnim i toplim voskom

Metode depiliranja hladnim i toplim voskom, primenjuju se za depiliranje regije nogu već više decenija unazad. Ove dve metode depiliranja, karakterišu se međusobno istim, ali i međusobno različitim osobinama.

Kod primene hladnog voska, prilikom depilacije, ne može doći do termičke iritacije kože, što može biti slučaj kada se primenjuje topli vosak. U toj činjenici, ogleda se prednost depiliranja hladnim voskom u odnosu na depiliranje toplim voskom. Međutim, kada je u pitanju depilacija toplim voskom, sam proces depilacije je znatno efikasniji i precizniji, jer topli vosak bolje prijanja na kožu i time povećava šansu da se dlake odstrane iz korena, dok pri depilaciji hladnim voskom neretko dolazi i do pucanja dlake, zbog čega ona ne biva potpuno odstranjena.

Depilacija nogu2

I kada je reč o hladnom i kada je reč o toplom vosku, depilacija se izvodi tako što se vosak nanese uz pomoć špatule na površinu nogu i to u pravcu rasta dlake, a potom se uz pomoć tankih traka od gaze ili tankog pamuka povlači i to suprotno od pravca rasta dlake.

Zbog toga što se povlačenje trakica izvodi suprotno od pravca rasta dlake, depilacija hladnim ili toplim voskom je najbolnija metoda depilacije.

Depiliranje šećernom pastom

Nasuprot depiliranju voskom koje je izuzetno bolno, depiliranje šećernom pastom ima nešto manji nivo izazivanja bola i upravo zbog toga, postaje sve popularnije i popularnije među ženama širom sveta, pa i kod nas.

Depiliranje šećernom pastom, izvodi se u salonima lepote, ali je veoma jednostavno i kada se izvodi kod kuće. Ne zahteva mnogo truda i veštine. Kod depiliranja šećernom pastom, šećerna pasta se nanosi na kožu nogu i takođe trakicama uklanja se, ali u istom pravcu u kome rastu dlake. Na taj način, sam postupak depiliranja je znatno manje bolan i ne povlači sa sobom rizik da će doći do povređivanja kože.

Depilacija kremama za depilaciju

Kada je reč o depiliranju uz pomoć kreme za depiliranje, najvažnije je naglasiti da je ovaj metod depilacije sasvim bezbolan, ali ono što je njegova loša strana, jeste to što postoji mogućnost da koža bude iziritirana samim sastavom kreme. To se dešava iz razloga što su kreme za depiliranje napravljene na hemijskoj osnovi i kao takve, sadrže supstance na koje koža ne mora, ali i može biti osetljiva.

Legs

Zbog toga, ovakve kreme isprobajte najpre na malim površinama kože, i tek ukoliko ne dođe do pojave iritacije, nastavite sa njihovom primenom na celoj regiji kože nogu koju želite da izdepilirate. Krema za depiliranje, nanosi se na kožu u tankom i ravnomernom sloju. U zavisnosti od uputstva na ambalaži, ostavlja se određeni broj minuta da deluje, a potom se uklanja posebnom špatulom, koja je dostupna zajedno sa kremom unutar njene ambalaže.

Važno je znati

Ono što je važno znati, bez obzira na metod depilacije za koji se odlučite, jeste da koža pre depilacije, mora biti savršeno čista i suva. U protivnom, može doći do pajave neželjenih infekcija i komplikacija na površini kože.

Šta treba uraditi nakon depilacije

Nakon svake depilacije, kožu treba tretirati nekim od dezinfekcionih i umirujućih preparata, koji će sprečiti nastanak eventualnih iritacija nakon depilacije.

Na kožu neposredno nakon depiliranja, nikako ne nanosite parfemske preparate i druga sredstva koja je mogu iritirati.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: