Depiliranje prepona

Prepone su zasigurno jedna od najosetljivijih regija na telu koje zahtevaju depilaciju. Uredno i lepo izdepilirane prepone, odraz su i simbol ženstvenosti kao i adekvatne brige o sopstvenoj higijeni, ali su i preduslov za slobodno skidanje i nošenje kupaćeg kostima kada odlazite recimo na bazen ili plažu.

Bez obzira na godišnje doba i to da li imate potrebu za oblačenjem kupaćeg kostima ili ste neprestano u zatvorenoj odeći, prepone ipak konstantno treba da su izdepilirane, jednostavno zbog vas samih i osećaja pedantnosti.

Šta je potrebno uraditi pre depilacije prepona?

Pre započinjanja procesa depilacije prepona, potrudite se da vam koža na njima bude besprekorno čista i suva. Nikako pre depilacije na kožu ne nanosite nikakve kreme ili druga sredstva koja bi mogla izazvati iritaciju. Jedino što se preporučuje, jeste upotreba pilinga, koji ćete neposredno pre same depilacije utrljati i temeljno isprati.

Kojom metodom depilacije depilirati prepone?

Obzirom na to da je koža na preponama izuzetno nežna i osetljiva, kao što smo već i napomenuli, prilikom same depilacije, poželjno je opredeliti se za što bezbolnije metode depilacije.

Depiliranje prepona2

Jedna od takvih je metoda depilacije šećernom pastom.

Šećerna pasta, samim tim što je sačinjena od prirodnih sastojaka, ima znatno blaži efekat iritiranja kože u odnosu na druge metode depilacije i pritom izaziva mali intezitet bola.

Gde pronaći šećernu pastu?

Šećerna pasta, dostupna je u bolje snabdevenim apotekama, kao farmaceutski proizvod, ali takođe, nju uz veoma malo truda možete napraviti i sami.

Kako napraviti šećernu pastu?

Da bi ste sami napravili šećernu pastu, pritom u količini koja će vam biti dovoljna samo za depilaciju prepona, potrebno vam je 250 g šećera i pola isceđenog limuna, ova dva sastojka dobro promešajte i stavite nekoliko minuta na zagrejanu ringlu, kako bi se šećer istopio i homogenizovao sa limunom, kada se šećer istopi, mešajte masu još nekoliko minuta sve dok ne postane svetlo žute boje, gusta i lepljiva po teksturi.

Zatim, tako dobijenu, žutu, gustu i lepljivu masu ohladite.

Depiliranje prepona3

Kako depilirati prepone?

Kada je šećerna pasta ohlađena, nanosite je lagano, u tankom i usko namazanom sloju na deo po deo prepona.

Kada nanesete sloj paste, na njega ravno i precizno nanesite unapred pripremljene tanke i usko isečene čiste pamučne trakice, koje ne bi trebalo da budu šire od tri centimetra.

Trakice povlačite brzim i naglim pokretima odozgo na dole, odnosno u smeru rasta dlake.

Postupak ponavljajte sve dok prepone ne budu potpuno glatke i besprekorno izdepilirane.

Upravo u smeru povlačenja prilikom depiliranja, krije se tajna malog inteziteta bola prilikom depilacije šećernom pastom.
Zbog toga, ova metoda depilacije idealna je i nezamenjiva kada je u pitanju depilacija prepona.

Saveti za kraj depilacije?

Kada završite depilaciju prepona, kožu isperite čistom i toplom vodom, koja će sa nje ukloniti tragove šećera koji se zadržao.

Nakon ispiranja kožu naprskajte tečnim kiseonikom koji ima umirujuće i dezinfekciono dejstvo ili je namažite blagim dečijim puderom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: