Dijeta za gojenje

Nedovoljni broj kilograma, može u gotovo jednakoj meri kao i višak kilograma izazvati brojne zdravstvene komplikacije i stvoriti vaše nezadovoljstvo sopstvenim izgledom.

Uzroci nedovoljnog broja kilograma nisu brojni i uglavnom se baziraju na neredovnoj ili nepravilnoj ishrani, koja ili ne podrazumeva dovoljan unos namirnica ili podrazumeva unos nedovoljno kaloričnih i hranljivih namirnica.

Kako započeti dijetu gojenja?

Dijetu gojenja, najbolje je da započnete postepenim povećavanjem količine hrane koju unosite tokom obroka. Pritom, važno je da vam obroci budu redovni i raspoređeni tako da između njih niste izloženi osećaju gladi i izgladnjivanju.

Kada je gladan, organizam je primoran da crpi snagu i energiju iz već postojećih rezervi i na taj način sagoreva i kilograme koje imate.

Koje namirnice birati?

U cilju što bržeg postizanja efekta dodavanja kilograma, izbor namirnica usmerite prema namirnicama koje imaju visoku energetsku vrednost, veliku količinu ugljenih hidrata i masti u sastavu, ali pritom u cilju paralelnog očuvanja zdravlja organizma, jedite i namirnice koje su bogate vitaminima.

Jednostavno, dopustite sebi da jedete sve ono što volite i postepeno povećavajte količinu hrane koju unosite.

Izborom svojih omiljenih namirnica, povećavate apetit i samim tim i šansu da pojedete više hrane a time i povećate broj kilograma.

Koje namirnice su posebno kalorične i hranljive?

U kategoriju posebno hranljivih namirnica, ubrajaju se mleko i mlečni proizvodi, pogotovo oni koji sadrže visok nivo mlečne masti. Redovnim unosom jednog litra mleka u organizam dnevno, uz redovne obroke tokom dana, povećaćete kilažu za čak 2 do 4 kilograma za mesec dana.

Dijeta za gojenje2

Takođe, na povećanje kilograma utiču i namirnice kao što su hleb i proizvodi od belog brašna, povrće bogato skrobom kao što je krompir, zatim mahunarke, kao što su pasulj ili grašak, jaja, banane, slatkiši i dodaci jelima, kao što su majonez ili kečap.

Dodatno, povećanju broja kilograma, doprineće i povećan unos tečnosti tokom dana, jer se na taj način unete materije bolje razgrađuju i bolje snabdevaju organizam.

Istovremeno, pojačana ali umerena fizička aktivnost, povećava apetit, a samim tim i ubrzava proces dobijanja kilograma.

Šta je važno?

U toku primene dijete gojenja, važno je da nijedan dan od nje ne odustajete.

Mršavost je često posledica ubrzanog metabolizma, i čak iako to zvuči nemoguće, samo jedan dan bez dovoljnog unosa hrane, mogao bi uzrokovati da se efekat dodavanja kilograma neutrališe.

To se dešava jer kod ubrzanog rada metabolizma, sagorevanje kalorija funkcioniše takođe ubrzano i pri odsustvu novih materija za sagorevanje, organizam se oslanja na postojeće zalihe, odnosno mršavi.

U periodu dodavanja kilograma, u što većoj meri izbegavajte stres, jer on takođe može uzrokovati mršavost.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: