Dijeta za ravan stomak

Masne naslage, veoma često znaju da se javljaju u predelu stomaka, gde se natalože i poprime oblik pravog estetskog problema sa kojim je teško izaći na kraj. S obzirom da je to estetski problem, on se može i rešiti estetski putem pomoću tretmana zatezanja kože stomaka odnosno abdominoplastike.

Posebno ukoliko ste fizički nedovoljno aktivni ili dosta vremena provodite u sedećem položaju, onda te masne naslage umeju da budu još upornije, a borba sa njima teža i napornija.

Međutim, nedovoljna fizička aktivnost i dugotrajno sedenje, nisu jedini i osnovni uzrok taloženja masnih naslaga u predelu stomaka, glavni i osnovni uzrok za to je nepravilna ishrana!

Kakva ishrana formira masne naslage u predelu stomaka?

Najtačniji odgovor na ovo pitanje, glasio bi “hleb”. Međutim, i ako najtačniji, to ipak nije i potpun odgovor. Poreed hleba, masne naslaga u predelu stomaka, nastaju i kao posledica čestog i prekomernog konzumiranja proizvoda od testa, testenina, masnih obroka i namirnica koje imaju visok procenat ugljenih hidrata.

Dakle, na putu do ravnog i lepog stomaka, prvo i pre svega, eliminišite ove namirnice ili bar maksimalno smanjite njihov unos u organizam.

Šta jesti na putu do ravnog stomaka?

Jaja: Ova namirnica predstavlja savršen izvor proteina, koji su glavni faktor koji je neophodan za formiranje mišićne mase, a ne masti i sala. Pritom, kada konzumirate jaja, ona će zahvaljujući koncentraciji proteina izazvati sitost u vašem želucu i smanjiće potrebu za unosom hleba ili drugih proizvoda od testa, koji direktno uzrokuju pojavu masnih naslaga.

Dijeta za ravan stomak2

Zeleno povrće: Zeleno povrće, kao što je spanać ili brokoli, bogato je visokim procentom kalcijuma, koji ima uticaj na očuvanje kontrakcija stomačnih mišića, koje su bitne pri očuvanju zategnutosti i elastičnosti pomenutih mišića. Pritom, ove vrste povrća, sadrže veoma mali procenat kalorija i na taj način ni najmanje neće uzrokovati pojavu sala.

Morska riba: Meso morskih riba, kao što je tuna ili skuša, sadrži visok procenat omega 3 masne kiseline, koja na organizam deluje tako da podstiče i ubrzava metabolizam, a samim tim i sagorevanje masti, odnosno topljenje masnih naslaga.

Voće i povrće bogato vitaminom C: Voće i povrće, koje je bogato vitaminom C, daje direktan doprinos topljenju masnih naslaga, jer vitamin C, razgrađuje masti. Pritom, voće i povrće koje je bogato vitaminom C, ujedno sadrži i visok procenat tečnosti u svom sastavu, a tečnost pojačano delotvorno deluje na sprečavanje taloženja masti.
Vrste voća i povrća koje su bogate vitaminom C, su: limun, pomorandza, mandarina, kivi, paprika, kupus, posebno kiseli kupus.

Dijeta za ravan stomak3

Soja: soja je izuzetno bogata antioksidansima, koji su u visokoj koncentraciji potrebni organizmu u procesu oslobađanja masnih naslaga. Pritom, zbog sadržaja proteina u svom sastavu, soja pomaže osećaju sitosti, a time sprečava čestu i prekomernu pojavu gladi i služi kao odlična zamena za meso i mlečne proizvode, koji su u velikoj meri uzročnici nastanka masnih naslaga i gojaznosti.

Napomena

Ove namirnice, tokom perioda sprovođenja dijete za ravan stomak, možete kombinovati na različite načine. Ono što je bitno, jeste da količina bude prilagođena postizanju osećaja sitosti, posle koga je potrebno prekinuti obrok.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: