Frizure sa šiškama

Frizure sa šiškama, mogu biti oblikovane i odabrane na više načina. U skladu sa oblikom vašeg lica, u skladu sa kvalitetom vaše kose, ali i sa trenutnim modnim trendovima.

Kako odabrati frizuru sa šiškama?

Prema obliku lica:

Kada je u pitanju odabir frizure sa šiškama prema obliku lica, prvo je bitno naglasiti da ove frizure mnogo bolje pristaju osobama koje imaju visoko čelo i izduženi oblik lica, nego što je to slučaj kod osoba sa niskim čelom i okruglim licem.

Razlog tome je taj što u drugom slučaju, odnosno kod osoba sa niskim čelom i okruglim licem, šiške još više umanjuju izražajnost i formu lika, pogotovo ukoliko su šiške guste i ako ne prelaze nivo obrva.

Takvim osobama, preporučuje se da biraju frizuru sa stanjenim šiškama koje je najbolje da budu blago duže od nivoa obrva i podeljene sa strane, tako da daju nivo podignutog čela.

Osobe sa izduženim oblikom lica i visokim čelom, mogu sebi dati više slobode i mogu šiške oblikovati i puštati po želji.

Prema kvalitetu vaše kose:

Kada je u pitanju izbor frizure sa šiškama u skladu sa kvalitetom kose, znatnu prednost, imaju osobe koje imaju jaku i zdravu, elastičnu kosu koja je laka za oblikovanje. U tom slučaju, šiške je lako održavati urednim, dok se kod osoba sa tankom i ispucalom kosom, javlja taj problem da svoje šiške ne mogu da oblikuju niti kako bi trebalo ukrote.

Prema modnim trendovima:

Ovom kriterijumu za izbor frizure sa šiškama, treba se prilagoditi tek onda kada obratite pažnju na prethodna dva sistema odabira frizure.

Frizure sa šiškama2

Dakle, svoju frizuru, pa bilo da je ona sa šiškama ili bez, prilagodite najpre sebi, pa tek onda modnim trendovima.

Uostalom, moderno je ono što vama pristaje i u čemu i sa čim se vi osećate prijatno, zadovoljno i lepo.

Šta je bitno kod frizura sa šiškama?

Bitno je da se frizure sa šiškama redovno održavaju, odnosno oblikuju i feniraju. Ono što na njih može nepovoljno uticati, jeste vlažan vazduh i kiša, koja može uzrokovati njihovo neželjeno uvijanje i lomljenje. Kako bi ste to u što većoj meri sprečili, pre oblikovanja frizure, na šiške, pa i na celu kosu, nanesite neki od zaštitnih seruma ili drugih preparata koji olakšavaju oblikovanje i pospešuju trajnost oblika.

Šta nije bitno kod frizura sa šiškama?

Da bi ste bili zadovoljni svojom frizurom sa šiškama, ono što definitivno nije bitno, to je boja kose. Kada boju kose uklopite sa svojim tenom ili ličnim ukusom, ona će veoma lako i jednostavno biti uklopljena i sa šiškama.

Takođe, za frizuru sa šiškama, nije u velikoj meri bitna ni dužina kose. Uglavnom, šiške lepše izgledaju ukoliko je kosa duga, ali svejedno, one se mogu uklopiti i uz kraću kosu i kraće frizure.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: