Hijaluron fileri

Fileri jesu ogromno dostignuće savremene kozmetologije. Inače, naša koža sadrži hijaluron. Za primenu ove vrste tretmana morate se obratiti profesionalcu, to je domen koji se zove plastična estetska hirurgija. U našoj zemlji sprovođenje pomenutog postupka dozvoljeno je jedino medicinskom osoblju.

Ukratko o zahvatu ove vrste

Fileri za lice popunjavaju bore na veoma efikasan način, toliko da biste u trenutku mogli da se podmladite za čitavu deceniju. Fileri se ubrizgaju u u područje kože ruku, lica, vrata kao i dekoltea. Osim toga, na ovaj način filerima se tretira i područje jagodica i usana. Izuzetno je važno pravilno dozirati materijal.

Bilo bi dobro da se raspitate o profesionalcu kod koga ćete uraditi ovaj zahvat, zato što se ne može unapred sa sigurnošću znati koju vrstu filera upotrebljava doktor. Ukoliko se neka Vaša drugarica odlučila za ovakav zahvat i postigla mlađi izgled, bilo bi dobro da je pitate za ime profesionalca koji je taj zahvat sproveo.

Zahvat se obavlja na taj način što se pomoću igle, koja inače ima manju dužinu od obične, ubrizga doza hijaluronske kiseline, koja će ispuniti kanaliće bora, ispraviti kožu, a rezultat ima trajanje od pola godine do godinu dana. Trajanje rezultata uslovljeno je sunčanjem, pokretima lica, negom kože i samom kožom.

Što se tiče neželjenih efekata, može ih biti, mada su retkost i privremenog su karaktera, zato što hijaluron ima moć apsorpcije i razlaganja. Moguća je pojava kratkotrajnih otoka i podliva, modrica i crvenila, posebno usled preosetljivosti ili izloženosti stresu. Važno je ne šminkati se 24 sata posle zahvata, ne konzumirati alkoholna pića i posetu solarijumu i sauni odložiti za par dana.

Hijaluron fileri2

Da li se odlučiti na ovaj korak?

Imajte na umu da se radi o intervenciji, ne o običnom tretmanu. Zato treba da se konsultujete sa stručnim licem koji će obaviti ovaj zahvat, na teme doze hijaluronske kiseline koja će biti upotrebljena, mera zaštite i očekivanim rezultatima zahvata. Vrlo je značajno ne upotrebiti preveliku dozu, posebno pri zahvatu na jagodicama i usnama.

Pravo vreme za početak

Reč je o relativno skupom tretmanu koji se svakako isplati jer daje zapanjujuće rezultate. Idealno bi bilo da se prvom zahvatu ove vrste podvrgnete posle tridesete godine života, zato što u tom periodu bore nemaju naročitu dubinu, tako da nije neophodna veća doza.

Posle jednog ispunjavanja bore, njoj se neće vratiti ta dubina koju je imala pre i tako će postati teže uočljiva. Baš to je najbolja strana upotrebe filera, posle više tretmana rezultati su sve trajniji, a učinak sasvim siguran, jer se nekadašnja dubina bora gubi.

Ono što ovaj zahvat čini boljim od botoksa je i to što biste sa ovim zahvatima mogli prestati bilo kad, pri čemu ne postoji rizik od gubitka tonusa kože. Fileri imaju sposobnost doprinosa sintezi kolagena, omogućuje hidrataciju i štiti tonus.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: