Hrana za gojenje

Ako niste zadovoljni brojem svojih kilograma, odnosno, ako želite da ih povećate, usresredite se da izbor namirnica koje svakodnevno unosite.

Neke namirnice, izazivaju dugotrajni osećaj sitosti, ali nemaju dovoljnu hranljivu vrednost za organizam i ne doprinose gojenju, dok neke druge namirnice veoma efikasno pospešuju i uzrokuju povećanje broja kilograma, odnosno gojenje.

Koje namirnice utiču na gojenje?

Pre svega, to su one namirnice koje u svom satavu imaju visok nivo kalorija.

Broj kalorija koje je dnevno potrebno da unesete, da bi ste se ugojili, zavise od individualnih osobina i potreba vašeg organizma, odnosno od vaše visine i početnog broja kilograma.
U proseku, trebalo bi dnevno da unesete oko 1.500+ kalorija, kako bi ste se gojili.

Ukoliko vam to zvuči komplikovano, odnosno ukoliko vam se ta vrednost kalorija čini kao visoka, ono što preporučujemo, jeste da uz redovne obroke i između obroka u što većoj količini pijete mleko, posebno ono koje sadrži 2,8 procenata mlečne masti.

Litar mleka sa 2,8 procenata mlečne masti, sadrži okvirno oko 540 kalorija, što znači da ukoliko dnevno popijete litar mleka, zadovoljavate čak trećinu potrebe za dnevnim unosom kalorija.

Mleko možete pripremati na različite načine, i piti ga tako da vam ne dosadi jednoličnim ukusom. Recimo, deo ukupne količine mleka, popijte kao rashlađeni napitak, deo upotrebite za pripremu kafe, pripremite ga sa neskvikom, kakaoom i slično.
Ostatak kalorija, unesite kroz čvrste namirnice.

Hrana za gojenje2

Najkaloričnije čvrste namirnice su hleb i peciva od belog brašna, testenine, povrće bogato skrobom kao što je krompir, zatim mahunarke, pasulj i boranija, zob, grašak. Od voća, kalorične su banane, zatim suvo grožđe i druge vrste sušenog voća. Kalorični su slatkiši i dodaci ishrani kao što su majonez i kečap.

Pored ovih, visokokaloričnih namirnica, u procesu gojenja, pomoći će vam i namirnice koje imaju visoku vrednost minerala i vitamina u sastavu.

Mineralima i vitaminima, bogate su sve vrste svežeg voća i povrća, a ovi sastojci, doprinose očuvanju imuniteta i zdravlja u organizmu.

U procesu gojenja, veliki doprinos daje i unos tečnosti, koja direktno utiče na razgradnju unetih materija i njihovo raspoređivanje u organizmu.

Poseban savet:

Ako vam je cilj da se ugojite, jednostavno se opustite i u što većoj meri povećajte broj i obilnost obroka. Svaka namirnica koju pojedete, bilo da je nisko ili visoko kalorična, doprineće procesu gojenja. Na taj način, ukoliko opušteno pristupite unosu namirnica, oslobodićete sebe presije, koja često na nervnoj bazi može uzrokovati smanjenje apetita.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Kako brzo smršati za 10 dana
Regulacija hormona ishranom
TRI KILOGRAMA MANJE za samo 5 dana uz SUVE ŠLJIVE
Da li jedete zelenu salatu? Ovo je 5 KLJUČNIH razloga zašto biste TREBALI!
Ova biljka je dostupna svima, a niste imali pojma da leči teške bolesti
Cveklu samo ovako treba da jedete, pa ćete iz nje izvući ono najbolje - pogledajte!
Ovaj drevni lek leči 100 bolesti, poboljšava cirkulaciju, čisti krv i jača imuni sistem
Mislila je da neće moći da smrša a onda je stavila 2 kašike ove smese u jutarnju kafu...
Sve što vam je potrebno za zdravu jetru je jedan gutljaj ovoga svako jutro!
NEVEROVATNO ZDRAVA: Biljka koja PROČIŠĆAVA JETRU i uravnotežuje ŠEĆER u krvi
SIRUP KOJI JE JAČI OD SVAKOG PENCILINA! UBIJA SVE BAKTERIJE I VIRUSE U VAŠEM TELU! (RECEPT)
”Ubijte” SINUSNU INFEKCIJU za samo 20 sekundi sa ovim domaćim sastojkom!
Ova biljka je posvuda oko nas, a niko ne zna da leči visok krvni pritisak, tumor i dijabetes!
Regulišu metabolizam, usporavaju starenje: Ovo je najzdravija grickalica na svetu!
NEĆETE VEROVATI, KAKAV PREOKRET: Prava istina o svinjskoj masti