Hrana za gojenje

Hrana za gojenje1

Ako niste zadovoljni brojem svojih kilograma, odnosno, ako želite da ih povećate, usresredite se da izbor namirnica koje svakodnevno unosite.

Neke namirnice, izazivaju dugotrajni osećaj sitosti, ali nemaju dovoljnu hranljivu vrednost za organizam i ne doprinose gojenju, dok neke druge namirnice veoma efikasno pospešuju i uzrokuju povećanje broja kilograma, odnosno gojenje.

Koje namirnice utiču na gojenje?

Pre svega, to su one namirnice koje u svom satavu imaju visok nivo kalorija.

Broj kalorija koje je dnevno potrebno da unesete, da bi ste se ugojili, zavise od individualnih osobina i potreba vašeg organizma, odnosno od vaše visine i početnog broja kilograma.
U proseku, trebalo bi dnevno da unesete oko 1.500+ kalorija, kako bi ste se gojili.

Ukoliko vam to zvuči komplikovano, odnosno ukoliko vam se ta vrednost kalorija čini kao visoka, ono što preporučujemo, jeste da uz redovne obroke i između obroka u što većoj količini pijete mleko, posebno ono koje sadrži 2,8 procenata mlečne masti.

Litar mleka sa 2,8 procenata mlečne masti, sadrži okvirno oko 540 kalorija, što znači da ukoliko dnevno popijete litar mleka, zadovoljavate čak trećinu potrebe za dnevnim unosom kalorija.

Mleko možete pripremati na različite načine, i piti ga tako da vam ne dosadi jednoličnim ukusom. Recimo, deo ukupne količine mleka, popijte kao rashlađeni napitak, deo upotrebite za pripremu kafe, pripremite ga sa neskvikom, kakaoom i slično.
Ostatak kalorija, unesite kroz čvrste namirnice.

Hrana za gojenje2

Najkaloričnije čvrste namirnice su hleb i peciva od belog brašna, testenine, povrće bogato skrobom kao što je krompir, zatim mahunarke, pasulj i boranija, zob, grašak. Od voća, kalorične su banane, zatim suvo grožđe i druge vrste sušenog voća. Kalorični su slatkiši i dodaci ishrani kao što su majonez i kečap.

Pored ovih, visokokaloričnih namirnica, u procesu gojenja, pomoći će vam i namirnice koje imaju visoku vrednost minerala i vitamina u sastavu.

Mineralima i vitaminima, bogate su sve vrste svežeg voća i povrća, a ovi sastojci, doprinose očuvanju imuniteta i zdravlja u organizmu.

U procesu gojenja, veliki doprinos daje i unos tečnosti, koja direktno utiče na razgradnju unetih materija i njihovo raspoređivanje u organizmu.

Poseban savet:

Ako vam je cilj da se ugojite, jednostavno se opustite i u što većoj meri povećajte broj i obilnost obroka. Svaka namirnica koju pojedete, bilo da je nisko ili visoko kalorična, doprineće procesu gojenja. Na taj način, ukoliko opušteno pristupite unosu namirnica, oslobodićete sebe presije, koja često na nervnoj bazi može uzrokovati smanjenje apetita.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Regulacija hormona ishranom
DIŽE IZ MRTVIH: Ovo je najlekovitija biljka sveta!
Pojedite šaku ove namirnice i produžite sebi život za 2 godine!
OVO STE ODUVEK ŽELELI: Kako uzgojiti organsku hranu u svojoj kući
Ovaj drevni lek leči 100 bolesti, poboljšava cirkulaciju, čisti krv i jača imuni sistem
Ovo je način da sprečite rak dojke: MEŠAVINA KOJA ČINI ČUDA
PUCAĆETE OD ZDRAVLJA Čuveni ruski specijalista preporučuje kako da obnovite imunitet za 15 sekundi
Skinite kilograme, očistite telo: Eliminator sala u samo jednoj čaši! (RECEPT)
Popijte čašu vode u 6 sati ujutro: Celi svet je POLUDIO za ovom metodom, evo zašto!
Sve što vam je potrebno za zdravu jetru je jedan gutljaj ovoga svako jutro!
Samo 1 čaša ovog pripravka će istopiti višak masti na stomaku
BOL U LEĐIMA I ZGLOBOVIMA uzrokuje nedostatak ovog VITAMINA. Evo o kojem se radi…
NAJZDRAVIJI LJUDI NA SVETU OD VAS KRIJU JEDNU TAJNU: Oni ovo jedu svaki dan, a toliko je jeftino da ...
”Ubijte” SINUSNU INFEKCIJU za samo 20 sekundi sa ovim domaćim sastojkom!
APSOLUTNI HIT – Hleb bez brašna: Ovo je nešto najukusnije što ćete probati! (RECEPT)