Izrada internet prodavnica – easy checkout unaprediće vaš biznis

Veoma je bitno da vaša internet prodavnica bude jednostavna za snalaženje. Jednako važna stavka je i checkout proces, zapravo, radnje koje uslede pošto je kupac napunio svoju „korpu“. I ovaj segment njihove kupovine treba da je jednako jednostavan i nefrustrirajuć.

Zašto? Brojna su istraživanja urađena na ovu temu i pokazala su da oko 60 odsto online kupaca jednostavno odustane od kupovine nakon što je izabralo proizvode i usluge, samo zbog komplikovanog checkout-a. Izrada internet prodavnica treba da predvidi i ovu fazu online trgovine i učini je što jednostavnijom i to iz nekoliko razloga: manje posetilaca se razočara i ode pre plaćanja, oni koji se dvoume da li da pazare, češće se odluče da ipak nešto kupe, kupci se vraćaju i drugima pričaju o usluzi kojom su zadovoljni, a vi manje vremena gubite na rešavanje problema sa nezadovoljnim klijentima.

Pažljiva izrada internet prodavnica treba da omogući pet načina na koje će vaš checkout biti jednako prijatno iskustvo kao i kupovina, zato je jako bitno znati kako napraviti web shop da on bude kvalitetan i prijatan potencijalnim kupcima.

Prema rečima online kupaca, što manje klikova do krajnje transakcije, to bolje. Pitajte ih minimalno što vam je potrebno i pitajte ih samo jednom! Ponudite opciju „sačuvaj za kasnije“ kako bi mogli da se vrate i završe kupovinu nekom drugom prilikom. Izrada internet prodavnica treba da bude tako sprovedena da se u krajnjem proizvodu izbegnu iznenađenja.

Nemojte na pola pazara reći vašoj mušteriji da sada mora da napravi nalog da bi nastavila kupovinu. I ne pokušavajte da im prodate nešto dodatno ili „bolje“.

Omogućite im informacije na svakom koraku: na svakom koraku učinite cene i poreze vidljivo istaknutim, kao i cene dostave, garancija… Neka vaša faktura bude što detaljnija.

Budite jasni i dovoljno detaljni, objasnite mušterijama sve što bi moglo da ih zanima tokom kupovine i kada je ona zaključena uključujući i to kako da vas kontaktiraju. Najzad, izrada internet prodavnica trebalo bi da pomogne izgradnji poverenja na jednom novom nivou između vas i klijenata. Ljudi se lakše opredeljuju za kupovinu ako su sigurni da su njihovi lični i bankovni podaci bezbedni pa istaknite da je vaš sajt bezbedan za trgovanje i sertifikate koje to garantuju već na početnoj strani vašeg sajta, ali i tokom čitave kupovine.

PayPal Express kupovina – idealna za mali biznis

Na ovaj način omogućavate klijentima kupovinu u tri klika, obezbeđujete njihove kreditne kartice i čuvate do naredne posete, kupcu pitanje postavlja samo jednom, nema setup i ne naplaćuje se mesečno niti se plaća ukidanje, a sama kupovina je veoma jeftina.

Izrada internet prodavnica – četiri jednostavne mere kako vaši kupci ne bi odustali od kupovine u poslednji čas

 

Brojne mušterije odustaju od kupovine zbog visokih cena dostave, komplikovanih procedura za plaćanje i tehničkih problema da se transkakcija završi. Naredni koraci pomoćiće vam da ih u tome sprečite.

  1. Objavite sve informacije o dostavi što pre: neka vaše mušterije odmah saznaju cene dostave kao i vreme, kada mogu da dobiju robu koju očekuju. Alternativa je da ponudite besplatnu dostavu, ali to već zavisi od oblika posla kojim se bavite. Opcija i besplatna dostava ako narudžbina dostigne određenu cenu. Izrada internet prodavnica je danas u ekspanziji upravo zato što se kupci u velikoj meri oslanjaju na to da će te im vi blagovremeno i bezbedno dopremiti robu.
  2. Pojednostavite registraciju: čak jedan od 10 kupaca ne uspe da kompletira online transakciju zbog toga što ne želi da se registruje na sajtu ili zato što je to jednostavno predugačak i prekomplikovan proces. Zato postoji opcija koja dozvoljava da se kupci prijave kao gosti – guest checkout.
  3. Ponudite kupcima opcije plaćanja kao što je PayPal kako ne bi morali da unose podatke o plaćanju i dostavi svaki put kada kupuju online i pretvorićete “surfere” u mušterije. Izrada internet prodavnica bazira se na user friendly ideji i morate je ostvariti kako bi izrada internet prodavnica imala smisla za vaš biznis.
  4. Izađite na tržište sa povoljnim cenama, to online kupci očekuju: niske cene. Zato, istražite malo i budite sigurni da svoj proizvod ili uslugu ne precenjujete. Izrada internet prodavnica nudi pogodnost da ne morate da brinete od dodatnim radnim satima, zapošljavanju novog kadra, zakup objekata… Zato online šoping treba da pruža i ovu pogodnost. Ideja je i da neprestano “uštinete” od svoje cene kako bi bila što atraktivnija. Osluškujte i delajte po povratnim informacijama koje dobijete, a snalaženje na vašem sajtu učinite što jednostavnijim.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: