Jednostavni, a kreativni načini da uredite svoju kuhinju

Ne znamo da li je samo do nas, ali naša omiljena prostorija u domu je – kuhinja! I ovo nije samo zato što upravo u kuhinji nastaju najlepše (i najukusnije!) čarolije, već nas kuhinja nekako asocira na porodicu, druženje i lepo provedeno slobodno vreme.

I zaista, upravo se u kuhinji razmenjuju najnoviji tračevi dok se pije prva jutarnja kafa, u kuhinji se prisećamo obaveza koje nas čekaju tog dana dok doručkujemo, a slagali bismo kada bismo rekli da nam se ne dešava (često) da baš u kuhinji pronađemo utehu u čaši omiljenog vina.

Dakle, kuhinja nije samo centar doma, već i centar svakodnevice, pa čak i života.

Ukoliko i sami obožavate da provodite vreme baš u kuhinji, a uz to niste imuni ni na lepo uređen enterijer, u nastavku vam otkrivamo nekoliko jednostavnih, a kreativnih načina da uredite svoju omiljenu prostoriju u domu kako bi uživanje u svakodnevnim „kuhinjskim“ ritualima bilo potpuno!

Samolepljive tapete

Možda smo još davnih dana prestali da uvažavamo tapete kao način za ukrašavanje zidova, ali sada kada su se pojavile samolepljive tapete koje su još uz to i različitog i prilično atraktivnog dizajna, spremni smo da promenimo mišljenje!

Dakle, kada želite da sprovedete brzinski „makeover“ bilo koje prostorije u svom domu, samo odaberite odgovarajući dizajn samolepljivih tapeta i to je to. Ne samo da njima možete da ukrasite jedan ili više zidova, već su one savršene i za „oživljavanje“ starih delova nameštaja poput kuhinjskih elemenata, a njima možete ukrasiti čak i frižider ili vrata same prostorije. Videćete, vaša kuhinja će izgledati kao nova!

Mušeme

Niste valjda zaboravili na mušeme?! O da, ponovo su u modi i savršeni su detalj za kuhinju! Mušeme možete koristiti ne samo za stolove, već i za prekrivanje radnih površina ili polica, a s obzirom na to da su ponovo jako popularne, na raspolaganju vam je zaista bogat izbor boja i dezena.

Idealno bi bilo da mušeme uklopite sa samolepljivim tapetama (ukoliko su i one vaš izbor) ili sa drugim krupnijim detaljima u kuhinji kako biste „zaokružili“ svoju enterijer priču. Nego, treba li da naglašavamo koliko su samo mušeme praktične kada je reč o održavanju? Verujemo da domaćice znaju o čemu govorimo!

Cveće

Kuća bez cveća? Nemoguće! Bez obzira na to da li govorimo o kuhinji ili o drugim prostorijama u vašem domu, malo cveća ili drugih sobnih biljaka je obavezno i to ne samo zbog estetike, već i zbog pročišćavanja vazduha.

Ako u vašoj kuhinji dominiraju neutralni tonovi, birajte cveće upadljivih, jarkih boja kako biste osvežili prostor i uneli pozitivnu energiju.

Kuhinjski „aksesoari“

Na kraju, tu su i najrazličitiji ukrasi i detalji kojima možete da oplemenite omiljenu prostoriju u svom domu. U gift shop-ovima možete pronaći mnogo zanimljivih „aksesoara“ za kuhinju poput dekorativnih daski za sečenje, podmetača, tanjira ili šolji koji će definitivno doprineti da vaša kuhinja izgleda poput onih koje ste čežnjivo gledali u magazinima o uređenju enterijera.

Naravno, mnoge ovakve detalje možete i sami napraviti ukoliko ste vešti i kreativni, a internet je zaista prepun DIY ideja za uređenje i ukrašavanje svih prostorija!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: