Jednostavni načini da ukrasite svoje dvorište

Kako je stiglo proleće i znatno lepši i topliji dani, stigla je i opšta potreba da se svaki slobodan trenutak provodi u prirodni, na otvorenom, upijajući svež vazduh i baš svaki zrak sunca koje nam je toliko nedostajalo tokom prethodnih hladnih i tmurnih meseci.

Neki beže na reku, drugi u obližnji park, a oni koji imaju dvorište definitivno najbolje prolaze – oaza mira, prirode i svežeg vazduha im je nadohvat ruke kad god im zatreba pa nema razmišljanja o tome da li ih mrzi da izađu iz kuće i skoknu do željene destinacije.

Dakle, ko ima dvorište ima sve uslove da uživa u lepim danima bez mnogo muke, ali pre nego što počnete da očajavate zbog toga što živite u stanu, znajte da se i terasa računa kao dobro mesto za beg od svakodnevice.

Onda, kako biste upotpunili svoje uživanje ovog proleća, navodimo vam nekoliko načina da ukrasite svoje dvorište (ili terasu) i sami stvorite svoju oazu za uživanje u slobodno vreme.

Cveće

Prva asocijacija na proleće i prirodu? Cveće, naravno! Bez obzira na to da li uređujete svoje dvorište ili terasu, nabavite što više raznobojnog cveća koje možete posaditi kako direktno u zemlju (ako je dvorište u pitanju), tako i u takođe raznobojne saksije (ukoliko je u pitanju terasa).

Ne samo da će vam prijati diskretan miris omiljenih biljaka, već će vas i njihove boje oraspoložiti čak i kad ste u najlošijem raspoloženju. Okružite se cvećem i biljkama i svaki put ćete imati osećaj da ste daleko od gradske gužve i brzog, stresnog života.

Baštenski ukrasi

Osim cveća, zanimljiva ideja je ta i da svoje okruženje ukrasite baštenskim pečurkama, patuljcima, kamenjem zanimljivog izgleda, fontanicama i drugim ukrasima koje obično viđate u primorskim mestima i koji su vas uvek oduševljavali.

Uz uredan travnjak i šareno cveće na sve strane, ovi „baštenski aksesoari“ će doprineti veseloj i prijatnoj atmosferi pa ćete se osećati kao da ste na nekom skrivenom, egzotičnom mestu iako ste se upravo vratili sa posla i rešili da se opustite uz kafu.

Vaš kutak

Bez obzira na to da li ste u dvorištu ili na terasi, morate imati svoj kutak za opuštanje i mir. On podrazumeva stočić i stolice (fotelje, lejzi-begove, klupe ili šta god) gde se možete udobno smestiti i uživati u muzici koja dopire sa radija, omiljenoj knjizi, kafi ili nekoj poslastici.

Dakle, udobnost je ovde ključna, ali i sam izgled baštenskog nameštaja treba da doprinosi veseloj atmosferi. Zato, za sto odaberite neku veselu mušemu (cene mušema su jako povoljne, a na raspolaganju vam je mnogo modela i dezena), a neka se uz nju slažu i jastuci ili prekrivači kojima ćete ukrasiti mesta za sedenje.

Ovde mogu da dominiraju boje koje ste već odabrali za saksije i cveće, a možete napraviti i kontrast i odabrati neku sasvim drugu boju, sve u zavisnosti od toga koliko šarenila možete da podnesete.

Bez obzira na to da li vam je za beg od svakodnevice na raspolaganju dvorište ili terasa, ukrasite svoj kutak tako da vama prija i da u vama izaziva smirenost, spokoj i prijatan osećaj da je sve u najboljem redu. Neka u pozadini uvek svira lagana muzika, a neka vam pri ruci uvek bude osvežavajuće piće ili koja kockica čokolade. Zbog ovakve atmosfere ćete uvek jedva čekati da pobegnete sa posla!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: