Kako biti dama

Kako da postanu i budu dame, pitaju se devojčice i devojke, u neretkim slučajevima čak i žene širom sveta.

Razlog tome, jeste taj što da bi ste postali i bili dama, nije dovoljno samo biti žena. Naprotiv, potrebno je ispuniti veoma dug niz preduslova, koji često podrazumevaju i dosta odricanja, truda, ali na prvom mestu puno svesti o sebi.

Kako svest o sebi utiče na to da postanete i budete dama?

Svest koju imate o sebi, direktno uzrokuje i definiše vaše ponašanje, postupke, način na koji razgovarate, način na koji sedite ili hodate.

Sve to u celini, ključujući još mnogo potrebnih i neophodnih elemenata, kao što su maniri i finese koje vas opisuju, utiču na to da postanete i budete dama.

Kako se postaje dama?

Pre svega, dama postajete onda kada odlučno i sigurno, vođeni sopstvenom odlukom, zakoračite na taj put.

Ono što je bitno, jeste da na tom putu eliminišete sve one osobine koje vas mogu predstaviti loše i učiniti da umanje vašu ženstvenost.

Što ste više ženstveni, to ćete i više i lakše istaći svoje kvalitete i manire koji su preduslov da budete dama.

Šta dama mora da ima i ispunjava?

Dama mora da ima spontanost i ležernost u svojim pokretima. Mora skladno i odmereno da sedi, hoda, razgovara ili pravi pokrete, u bilo kojoj situaciji i bilo kada.

Kako biti dama2

Dama mora da bude negovana i uredna, uvek skladno i prefinjeno obučena. Pritom, to ne znači da njena odeća mora biti isključivo brendirana i skupa, već je potrebno da dama ume da je iznese svojim stavom, harizmom i da u skladu sa njenim prefinjenim ukusom bude vešto izabrana i ukombinovana.

Ono što je jako važno, jeste da dama svoj spoljašnji izgled mora da podrži svojom unutrašnjošću. Mora biti elokventna, široko informisana, kulturna i prijatna u razgovou i stavu kojim se predstavlja.

Dama mora biti dostojanstvena i mora držati do sebe, ali pritom, to ne znači da treba biti uobražena., već ona samo uvek i na svakom mestu mora imati i sačuvati svest o sebi i slici koju o sebi stvra.

Šta dama nikako ne sme?

Dama nikako ne sme da bude gruba i prosta! Bilo u fizičkom ili psihičkom smislu. Ne sme praviti grube i neskladne pokrete. Ne sme vikati i galamiti kada razgovara, niti upotrebljavati psovke i neprimerene reči.

Čak i kada se upusti u raspravu, dama umesto psovki i uvreda mora birati argumente.

Dama nikako ne sme biti uskih shvatanja i nedovoljno rečita ili nekulturna.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: