Kako biti lepa

Lepota, ne podrazumeva samo skup vaših dobrih i pozitivnih fizičkih osobina. Naprotiv, ona je i odraz vašeg unutrašnjeg bića i trenutnog stanja vaše ličnosti.
To je ujedno prvi savet kada sebi ili drugima postavite pitanje “Kako biti lepa?”

Da je tako, shvatićete i sasvim jednostavno ako zamislite i uporedite sebe kakvi ste u nekom trenutku kada ste posebno srecni, i sebe onda kada ste iz bilo kog razloga tućni ili nesrećni.

Puno ste lepši kada ste srećni i pozitivno raspoloženi, zar ne?

Iz toga, zaključuje se da formula za lepotu, leži upravo u vama i u načinu na koji doživljavate sami sebe.

Taj način doživljavanja sebe, reflektuje se i odražava direktno na utisak okoline i onda kada ste pre svega sebi lepi, duplirane su šanse da budete lepi i drugima.

Kako biti lepa sebi i drugima?

Da bi ste to uspeli, naučite da pre svega prihvatite sebe. Prihvatite sebe sa svim svojim vrlinama, ali i sa manama i nedostacima. Nemojte previše analizirati niti sumnjati u svoju lepotu.

Ipak, sve je veći broj devojaka koji želi da radi odredjene tretmane i korekcije na sebi. Jedni od najčešćih su svakako povećanje usana ili ulepšavanje lica.

Ono što je važan detalj koji treba znati, jeste to da ne postoje globalni parametri koji određuju kriterijume za lepotu.

Lepota je individualna i zasigurno je kao takva stvar ukusa, a ukusi su kako je opšte poznato različiti.

Kako biti lepa2

Nikada ne možete apsolutno svima biti lepi i dopadljivi niti apsolutno svima manje lepi i nedopadljivi.

Uvek će postojati i oni koji hoće i oni koji neće umeti ili hteti da prepoznaju vašu lepotu.

Ono što je najvažnije jeste da budete lepi sebi i da ličite upravo na sebe.
Samo takvi ćete biti lepi i drugima.

Dakle, kada sebi postanete lepi i dopadljivi, onda ćete lakše i uspešnije i istaći sve ono što vas čini upravo takvim, lepim.

Kako istaći lepotu?

Lepotu ćete istaći najlakše tako što ćete postati svesni koji su vaši najveći i najbolji atributi i tako što ćete te atribute istaći.

Recimo, ukoliko je atribut vaše lepote vaše lice, trudite se da ono uvek bude uredno i lepo našminkano, kao i nasmejano. Pritom, nemojte preterivati sa upotrebom i načinom upotrebe šminke, već je upotrebite samo u onoj meri koliko je potrebno da ona istakne recimo vaše usne ili vaše oči.

Kako biti lepa3

Ukoliko je vaš atribut lepote vaša kosa, trudite se da uvek imate lepu i urednu frizuru.

Pronađite idealan stil oblačenja i napravite pravi izbor garderobe.

Garderoba ne čini čoveka, ali zato u velikoj meri ostavlja utisak. Prema tome, birajte odeču koja je u skladu opet sa vašom unutrašnjošću i ličnošću, jer upravo takvu garderobu najbolje ćete znati da iznesete i pojačaćete time svoju lepotu.

Nikada svoju lepotu ne upoređujte sa lepotom drugih, jer baš kao što svako ima svoju posebnu ličnost, tako svako ima i posebnu lepotu, koja sme i može biti različita od lepote drugih.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: