Kako brzo osušiti nokte‏

Lepo i uredno nalakirani nokti, prestavljaju pravi ukras kako na vašim rukama, tako i na stopalima.

Međutim, ako se ubrajate u red onih, pred kojima su svakodnevno prisutne brojne i pritom neodložne obaveze, od kojih svaka zahteva uloženo vreme, sigurno vam je prilikom bojenja noktiju u mislima često prisutna želja da se oni što pre osuše, kako bi ste uštedeli dragoceno vreme.

Na svu sreću, moguće je ispuniti oba prioriteta, dakle, istovremeno uštedeti vreme i imati uredno nalakirane nokte.

Od čega zavisi brzina sušenja laka?

Brzina kojom će se lak na vašim noktima osušiti, zavisi od par veoma jednostavnih sitnica i preduslova koje nije teško ispuniti.

Na prvom mestu, zavisi od kvaliteta i gustine laka.

A zatim, zavisi i od debljine sloja u kome na nokte ste naneli lak, ali i od temperature samog laka, kao i od temperature kojoj su nokti izloženi tokom sušenja.

Ono od čega dodatno zavisi brzina sušenja laka, jeste vaša trenutna strpljivost i sprečavanje eventualnih pogrešnih postupaka tokom sušenja kao što su pokreti kojima bi ste mogli da pokvarite ravnomernost sloja ili nespretno i slučajno obrišete lak, što bi vas dovelo do situacije da postupak lakiranja morate da ponovite.

Koliko gust lak i sloj laka treba da bude?

Gustina laka, treba da bude takva da ne remeti teksturu nijanse koju ste izabrali i da omogući da lak bude razmaziv, ali ne preterano redak ili preterano gust.

Kako brzo osušiti nokte‏2

Preterano redak lak, dovodi vas u situaciju da morate da ga nanosite u više slojeva, a pritom svaki taj sloj treba posebno da se osuši, što dodatno oduzima vreme.

Sa druge strane, previše gust lak, suši se duže i zahteva puno više truda da se ravnomerno nanese, jer može formirati grudvice i neravnine tokom nanošenja.
Dakle, potrudite se da vaš lak bude normalne gustine.

To ćete postići tako što ćete nakon svake upotrebe lak uredno zatvoriti i odložiti ga na mestu koje nije u velikoj meri izloženo suncu.

Pre upotrebe, takođe u cilju odrćavanja idealne gustine, bočicu laka promućkajte, pre nego što je otvorite.

Ukoliko je lak ipak gust, u njega pažljivo dodajte par kapi acetona i promućkajte ga.

Kada je reč o debljini sloja laka, trudite se da on bude postignut jednim do dva pokreta četkicom na jednoj površini nokta, dakle, nikako ne ponavljajte pokrete nanošenja laka, preko već nanetog sloja, ako to podrazumeva više od dva puta.

U protivnom, sloj postaje prekomeran i time se povećava i sama gustina laka što otežava i produžava proces sušenja.

Kakvu ulogu igra temperatura?

Prilikom sušenja laka, veliku ulogu igra temperatura, kako temperatura samog laka, tako i ona na kojoj sušite lak.

Što je temperatura laka veća i što je toplije u prostoru u kome sušite nokte, to je postupak sušenja teži i sporiji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: