Kako brzo smršati za 10 dana

Želja da brzo izgubite kilograme, već za period od deset dana, nije nedostižna i neizvodljiva, ali podrazumeva i zahteva vašu obavezu i upornost da se pridržavate određenih pravila koja će vam pomoći u toj nameri.

Pre nego što pređemo na deo priče koji obuhvata direktne savete o tome kako da izgubite kilograme, napomenućemo par veoma važnih detalja koji uzrokuju gojaznost i debljinu.

Unos kalorija i uzroci gojaznosti

Važno je znati da vaše telo, u proseku, dnevno potroši 700 kalorija i to kada je u apsolutnom stanju mirovanja, bez ijednog načinjenog pokreta niti radnje koja zahteva i izaziva potrošnju energije. Sa svakim pokretom i aktivnošću koju napravite, ta potrošnja kalorija raste.

U slučaju kada je unos kalorija u organizam znatno veći, nego što je to mera potrošnje kalorija, tada nastaje gojaznost. Uz to, na uzroke gojaznosti deluju i drugi faktori, kao što su usporen metabolizam, usled koga se usporava potrošnja kalorija, ali i različiti drugi faktori, kao što su smanjena fizička aktivnost ili hormonski poremećaji.

Kako smršati za period od 10 dana?

Ako želite da smršate već za deset dana, onda unos kalorija redukujte odmah!
Sve ono što je visokokalorično i ima visok sadržaj ugljenih hidrata i masti svedite na minimum u okviru svoje ishrane.
Umesto kaloričnih namirnica, jedite sveže povrće i voće i time ugljene hidrate i masti zamenite mineralima i vitaminima.

Zabranjene namirnice

Da bi ste smršali za deset dana, nikako ne smete jesti slatkiše, prosečni slatkiši u meri od 100 grama, sadrže čak i po 500 kalorija, što ih automatski stavlja na prvo mesto top liste zabranjenih namirnica. Zatim, pored slatkiša, nikako ne smete jesti beli hleb i proizvode od belog brašna, testenine niti peciva. Pored toga, na istoj listi, trebalo bi da vam se nađu i masni i začinjeni obroci kao što su proizvodi od svinjskog mesa, mleko i mlečni proizvodi, posebno oni punomasni, ali i brza hrana.

Kako brzo smršati za 10 dana2

Šta jesti?

Dakle, jedite sveže povrće i voće, supe i čorbe od povrća ili belog pilećeg mesa i žitarice. Pijte dijetalni jogurt pijte prirodne voćne sokove, kao i vodu. Na taj način, svom organizmu ćete očuvati zdravstveni balans i obezbedićete mu dovoljan unos minerala, vitamina i proteina, a sačuvaćete ga od negativnog uticaja masti i prekomernih kalorija koje su direktni uzrok gojaznosti, ali i narušavanja zdravlja.

Uz korekciju ishrane, sa ciljem gubitka kilograma za 10 dana, korigujte i meru fizičke aktivnosti koju upražnjavate tokom dana. Budite što češće i što više fizički aktivni. Izlažite se svežem vazduhu i održavajte ravnotežu sna. Razlog iz koga je to sve zajedno bitno, jeste taj što vaš organizam tokom mršavljenja podnosi određene promene i stres i treba ga čuvati u što većoj meri i neizlagati ga dodatnim, bespotrebnim promenama.

Dodatni info: Ukoliko ništa od ovoga ne pomogne a vi želite neko instantije rešenje, onda treba da razmislite i o tretmanima koji postoje na tržištu. Tu su pre svega liposukcija i abdominoplastika.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: