Kako čupati obrve

Uredno počupane obrve, doprinose efektu urednosti celokupnog lica i utiču na postizanje izražajnosti pogleda.

Neuredno počupane obrve, nasuprot tome, ostavljaju utisak nedovoljne nege i neurednosti i stvaraju efekat umornog pogleda i izgleda u celini.

Važan je oblik

Pre nego što se upustite u sam postupak čupanja obrva, opredelite se najpre za željeni oblik. Oblik obrva, prilagodite obliku lica i tome kako želite da istaknete samo lice kao i pogled.

Gusto i debelo oblikovane obrve, mogu vam dati ozbiljniji ili čak blago namršten pogled, ali istovremeno ukoliko ste suviše bledi mogu povećati izražajnost i upečatljivost vašim crtama lica.

Tanko i precizno oblikovane obrve, daju efekat vedrog pogleda i doprinose da vaše lice izgleda odmorno. Ujedno one mogu uticati i na to da vaše lice izgleda mlađe.

Kako do lepog i urednog oblika?

Da bi ste postigli lep i uredan oblik obrva, najvažnije je da u ruci imate odgovarajuću pincetu. Pinceta mora biti dovoljno fleksibilna na vaše pokrete i mora ih pratiti. Ne sme biti suviše kruta niti meka kada je pritiskate i poželjno je da ima nakoso oblikovan vrh. Na taj način sa njom ćete moći da rukujete lako i precizno.

Kako čupati obrve2

Međutim, da bi preciznost oblikovanja obrva bila maksimalna, potrebno je i da vam pokreti čupanja budu baš takvi, precizni.

Nikako ne čupajte po više dlačica u isto vreme, već isključivo jednu po jednu, lagano. Na taj način, eliminisaćete rizik od grešaka koje bi mogle dovesti do toga da odstranite više dlačica nego što ste želeli i time pokvarite oblik obrva, pa čak i uzrokujete estetski nedopadljiv prekid na njima. Pritom, ako čupate posebno dlačicu po dlačicu, znatno ćete umanjiti intezitet bola koji osećate prilikom čupanja obrva.

Kako dodatno umanjiti bol?

Kako bi ste dodatno umanjili bol prilikom čupanja obrva, prstima ruke kojom ne držite pincetu, zategnite obrvu, odnosno kožu iznad kapka. Na taj način, dolaziće do znatno manjeg istezanja kože prilikom pokreta pincetom i nemerljivo ćete manje osetiti bol.

Takođe, ovaj bol, možete smanjiti i tako što ćete neposredno pre samog započinjanja čupanja obrva, na obrve kratkotrajno nasloniti kockicu leda. Led će doprineti tome da koža na kojoj su obrve utrni i time ćete postati tolerantniji na bol.

Kako čupati obrve3

Treći način da ublažite bol prilikom čupanja obrva, jeste da ih namažete kremom. Krema će prodreti u pore i omekšati ih, a time će i čupanje obrva postati bezbolnije.

Još korisnih saveta

Kada čupate obrve, čupajte ih tako što ćete pincetom prići do same kože i mesta gde počinje izrastanje dlačice. Time, povećavate lakoću i mogućnost čupanja dlačice iz korena i sprečavate mogućnost njenog kidanja.

Obrve uvek čupajte redovno, jer će vam tako biti lakše da kontrolišete i održavate njihov oblik.

U cilju dodatne preciznosti, potrudite se da prostorija u kojoj čupate obrve bude dovoljno osvetljena ili to uradite napolju okrenuti prema suncu.

Da bi nakon završenog čupanja, oblik obrva bio maksimalno uočljiv i izražen, upotrebite četkicu za češljanje obrva, koju ukoliko je nemate pri ruci, idealno može da zameni i vaša stara četkica za zube. Dovoljno je samo da sa njom nekoliko puta pređete preko obrva i to od njihove unutrašnje strane prema spoljašnjoj, odnosno u pravcu njihovog rasta.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: