Kako da duže sačuvate svoju mladost i lepotu

Želja svake dame je da dugo ima lepo i negovano lice. Kako godine prolaze promene na koži biće vidljive i sve izražajnije, jer se prirodan proces starenja i promena izgleda zbog godina ne može izbeći.

Ali sve dok starost ne zakuca na velika vrata trebali biste uživati u svom mladolikom izgledu.

Kako bi duže bili lepi i mladi najbolje je da steknete određene navike koje će vam olakšati svakodnevnu rutinu nege.

U nastavku slede saveti šta ne smete raditi ako želite da duže sačuvate mladolik izgled i lepotu.

Umivajte se i skidajte šminku pred spavanje.

Iako ste ponekad previše umorni i iscrpljeni, ne smete zanemariti negu lica pred spavanje. Nemojte biti lenji i zaboravni da se umivate i očistite lice pred spavanje.

Ukoliko se zapustite i zanemarite čišćene lica nagomilavaće se masnoće na koži, a sigurno znate da višak sebuma dovodi do stvaranja bubuljica. I najgorem slučaju ako imate osetljivu kožu i est problem sa upalama, može se lako desiti pojava neke infekcije.

Bubuljice nisu direktno povezane sa mladolikim izgledom, ali jesu sa lepotom i zdravljem kože.Umivajte se i čistite svoje lice pred spavanje kako ne biste došli u situaciju da se borite i sa ožiljcima.

Sa druge strane, preterani čišćenje lica nije zdravo jer se tako uklanjanju prirodne masnoće i skida prirodna zaštita sa lica.

Spavajte dovoljno.

Vašem telu je potreban svakodnevni odmor i najmanje između sedam i osam sati sna. Ukoliko ne spavate dovoljno na vašem licu će se videti trakovi umora. Nedovoljno sna dobvodi do izbledelog tena, otečenog lica i pojave tamnih kolutova oko očiju.

Ovo sve dovodi do oticanja lica, nedostatak elastičnosti i kolagena u koži može dovesti i do pojave prvih bora na vašem licu. Lepo lice podrazumeva hidrataciju u negu kože, a preparati za negu kože poput tonika, losiona i prirodnih krema za bore su uvek prva pomoć.

Svedite ispijanje kafe na minimum.

Ako je kafa jedan od vaših omiljenih napitaka kako biste sačuvali mladolik izgled i lepo lice ne smete preterivati sa konzumiranjem. Studije su pokazale da prekomerno ispijanje kafe može biti opasno ne samo po zdravlje, već i po život. Nije opasno da popijete dve do tri šolice crne kafe, ali svaka preko ispijena kafa može uticati na vaše zdravlje i izgled.

Previše kafe nije zdravo jer kofein stvara zavisnost. Pored toga mogu se pojaviti glavobolje, vrtoglavice, mogu se poaviti aritmije, neretko dolazi do ubrzanog rada srca. Neizostavna je i nesanica, zbog čega se može poremetiti metabolizam i smanjiti spavanje.

Smanjite unos alkohola.

Konzumiranje alkohola može imati jako štetne posledice po vaše zdravlje, naročito ako preteruete. Pored toga šti nije zdravo za organizan alkohoh može lako da isuši kožu i da dovede do dehidratacije.

Kako se ti ne bi desilo preporučljivo je da popijete i jednu čašu vode dok ispijate čašu omilenog pića, da biste održali vlažnost kože i pružili joj potrebnu hidrataciju. Pored toga, žena ne izgleda lepo i privlačno ako preterano pije.

Ostavite pušenje.

Cigarete su navika podjednako veliki porok koji se ne razlikuje mnogo alkohola. U kombinaciji sa alkoholom dodatno ubrzavaju proces starenja što drastično može promeniti izgled vaše kože.

Pušenje utiče na lepotu i mladost tako što smanjuje elastičnost kože i dovodi do pojave bora. Duvanski dim i cigarete dovode do isušivanja kože, smanjivanja nivoa kolagena i gubitka elastičnosti što dovodi do bržeg starenja. Pušačima lice brže ostari nego nepušačima.

Ako želiš da budeš lepa onda ostavi cigarete i duže ćeš sačuvati svoju mladost i lepo lice.

Budite vedre i nasmejane.

Vaše lice će zračiti i biti lepše ako ste isunjeni pozitivnom energijom i lepim raspoloženjem. Ukoliko ste pod stresom i imate problema, pokušajte da ih prevaziđete na najbolji način ali ne dozvolite da vam nezadovoljstvo utiče na lice.

Stres i “problemi” dovode so slabljenja imuniteta, što se vidno odražava na mladalački izgled vašeg lica. Potrudite se da svakodnevne brige ne promene vaš izgled i dovedu do bržeg starenja kože.

Trenirajte.

Dokazano je da fizička kondicija utiče na vaše sveukupno zdravlje. Naše telo neće uvek biti mlado i u formi, a kasnije sa godinama nas stižu razne bolesti sa kojima se moramo suočiti. Mladi ludi se upravo zbog fizičke kondicije mnogo lakše bore sa bolestima nego starije osobe. Zbog toga je važno bavljenje sportom, vežbanje i kretanje.

Vežbanjem stičemo kondiciju, jačamo imunitet, lepše se osećamo, telo nam je zdravije a samim tim i lice lepše. Ludi koji se bave sportom ili nekim vidom rekreacije rasterećeniji su od osoba koje se ne bave fizičkim aktivnostima.

Kako biste osigurali i duže sačuvali svoju mladost i lep izgled obavezno počnite da trenirate.

Izbacite brzu hranu i grickalice.

Nemojte dozvoliti sebi da vas brza hrana i grickalice zavaravaju i privremeno zasite glad. Trudite se da vodite zdrav život i jedete hranu bogatu vitaminima. Jedite kuvana jela, čorbe, salate i sveže povrće, kako biste unosili dovoljno kalorija i zdravih vitamina. Hrana bogata vitaminima i proteinima je važna za elastičnost i izgled vaše kože, a na ovaj način čuvate je i pomažete joj da ostane sjajna, sveža i mlada.

Isto važi i za slatkiše. Ukoliko obožavate da jedete slatkiše, da konžumirate poslastice ili druge namirnice sa previše šećera znajte da šećer dovodi do opuštanja lica i rastezanja kože. Takođe, utiče na bržu pojavu karijesa i može dovesti do kvarenja zuba.

Ne dirajte lice rukama.

Ukoliko se često naslanjate na šaku ili dirate lice po ceo dan prstima, prestanite to da radite. Prsti su uvek prljavi a u dodiru sa vašim licem prenosese bakterije na kožu i to može dovesi do sakupljanja viška masnće i do stvaranja bubuljica.

Možete uništiti svoju kožu i ako stiskate bubuljice. Posle svakog stiskanja otvaraju se pore i stvara se otok, što samo dodatno iritira lice. Bolje je da čistite svoju kožu prirodnim proizvodima za lice i na taj način sprečili neželjene reakcije.

Vodite računa o oralnoj higijeni.

Pokvareni zubi kvare naš estetski izgled i u potpunosti menjaju izgled lica. Ukoliko primetite karijes na vreme posetite vašeg stomatologa, kako ne biste došli u situaciju da morate izvaditi svoje zube. Nedostatak bočnih zuba dovodi do upadanja kože u vilicu i brže dovodi do sarenja lica.

Nemojte se preterano šminkati.

Mlada koža je najtdravija, ali i veoma osetljiva. Ukoliko nanosite previše pudera na svoju kožu kako biste izgledale starije ili sakrile neravilnosti na licu, znajte da pravite veliku grešku. Šminka zatvara pore i koža zbog toga otežano diše. Kao posledica nastaju bubuljice.

Ako volite da se šminkate i ne đelite da ovu naviu izbacite uz svoje rutine, trebalo bi barem onda prilagoditi je. To znači da preko dana ne stavljate jake boje i puno pudera, jer ćete leše izgledati ako se odlučite za svakodnevnu šminku.

Ukoliko se lice navikne na jake slojeve šminke ono će vremenim postati suvo, naborano i neće biti lepo. Da ne biste došle u situaciju da sakrivate sprženo lice potrudite se da sprečite da uopšte i dođe do toga.

Birajte kvalutetnu make-up i šminkajte se po malo, u skladu sa svojim godinama. Ako volite da se šminkate i za školu onda svakako ne biste trebali da preterujete sa napadnom šminkom.

Same koristite svoju šminku.

Nemojte deliti šminku koju svakodnevno koristite i nanosite na lice sa svojim prijateljicama.

Ukoliko dve ili više osoba koriste istu četkicu za nanošenje maskare rizikujete od mogućeg eventualnog prenošenja kožne upale ili očne infekcije poput konjuktivitisa, koje se brzo prenose sa jedne osobe na drugu.

Izbegavajte veštačko zračenje i sunčanje bez zaštite.

Jasno je kako želite da leto dočekate spremno i preplanulog tena. Ali imajte u vidu da tretmani sunčanja u solariumu koji omogućavaju brzo potamnjivanje kože mogu biti štetni, jer preterano izlaganje UV zračenju dovodi do ubrzanog starenja i oštećenja kože. Pored toga radijacija može biti opasna i rizična zbog pojave raka kože.

Koristite kreme za sunčanje UV zaštitom koje štite od negaitvnih posledica sunčevih zraka. One ojačavaju kožu, hidriraju je, deluju protiv fleka i promena boje na koži, čuvaju mladolik izgled i štite lice od starenja.

Radite ove stvari svakodnevno, vodite računa o sebi i uživajte u svojim godinama, kako biste spasili svoju kožu i sačuvali mladost i lepotu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: