Kako da očistim lice

Čisto lice je preduslov zdrave i lepe kože. Loša higijena lica, izaziva pojavu brojnih problema na koži, kao što je pojava mitisera, bubuljica i akni, iritacija i sličnih neprijatnih promena, koje su neprijatelj lepoti i samouverenosti.

Srazmerno toj činjenici, higijeni lica je potrebno svakodnevno posvećivati posebnu pažnju.

Kako sprovoditi higijenu lica?

Kada čistite lice, glavno i osnovno čemu treba da se posvetite, jeste da čišćenje obavljate temeljno i detaljno. To znači da pore morate očistiti svaki dan, dva puta dnevno, ujutru i uveče, i to tako da dubinski i iz njih ukloniti sve tragove nečistoće, masnoće i odumrlih ćelija kože.

Sva nečistoća, masnoća i odumrle ćelije kože, koje se nakupe u porama, izazivaju zapušenost pora, a to rezultira promenama u vidu mitisera, bubuljica i drugih tome sličnih nepravilnosti na koži.

Jutarnje čišćenje lica

Kada je u pitanju jutarnje čišćenje lica, ono može biti blaže i manje intezivno u odnosu na večernje čišćenje lica. Ujutru, dovoljno je da se detaljno umijete što toplijom vodom i pritom upotrebite glicerinski sapun ili neki od preparata za umivanje, koji su dostupni na tržištu i namenjeni čišćenju kože lica. Nakon što glicerinski sapun ili preparat za čišćenje utrljate dobro u pore, isperite ga sa što više tople vode i lice potom prirodno osušite bez upotrebe peškira.

Večernje čišćenje lica

Uveče, čišćenju lica bi trebalo da pristupite nešto detaljnije u odnosu na jutarnje čišćenje, jer je uveče, sa lica potrebno ukloniti i ostatke šminke i tragove nečistoće koja se na licu nakupila tokom dana. Iz tog razloga, večernje čišćenje počnite tonikom za uklanjanje šminke, koji ćete naneti na vateni tufer. Kada uz pomoć tonika za uklanjanje šminke i vatenog tufera uklonite ostatke šminke sa lica, lice najpre umijte što toplijom vodom, a potom na njega utrljajte dobro i detaljno preparat za čišćenje lica i isperite ga što većom količinom tople vode.

Kako da očistim lice2

Kao i ujutru lice osušite prirodno i nakon sušenja namažite ga hidrantnom ili vitaminskom kremom za negu kože. Tip kreme uklopite sa potrebama i tipom svoje kože.

Nedeljno čišćenje lica

Jednom nedeljno, lice tretirajte pilingom ili maskom za detaljno i dubinsko uklanjanje nečistoća sa lica. Ukoliko se odlučite za piling, nakon upotrebe dobro ga isperite, a ukoliko se odlučite za masku, pre ispiranja, ostavite je da na licu odstoji dok se ne osuši, odnosno desetak minuta.

Maske za čišćenje lica, dostupne su u svim bolje snabdevenim drogerijama i apotekama.

Pored adekvatnog čišćenja lica, za njegov lep izgled tu su svakako i tretmani koji su vam dostupni, kao što su botoks i ulepšavanje lica masnim tkivom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: