Kako da preuredite jednolično uređenu kuhinju?

Kuhinja vam je monotona i ne mili vam se da joj priđete? E pa vreme je za promenu. Evo nekoliko načina kako svoju kuhinju da preuredite bez mnogo ulaganja.

Najpre promenite pločice i izaberite neku interesantnu boju. Ako vam je kuhinja neutralna ili siva, onda nam je jasno zašto se ne prihvatate rado kuhinjskih poslova.

Ako na zid između donjih i gornjih kuhinjskih elemenata postavite pločice u metalik ili nekoj drugoj upečatljivoj boji, kuhinja će izgledati zanimljivo i glamurozno.

Čak i ako je reč o kuhinji manje kvadrature, doza sjaja i metala oživeće prostoriju i vizuelno će privući pažnju svakoga ko se u njoj nađe.

Uvek možete otkriti kolekciju posuđa!

Prostor između kuhinjskih elemenata možete da iskoristite tako što ćete modernu kolekciju posuđa staviti na jednostavne police.

U tom slučaju svetlost koja u prostoriju dopire učiniće da kolekcija izgleda posebno.

Ukrasni dodaci posebno oplemenjuju prostor!

Kuhinja poseban izgled dobija ukoliko joj se doda neki modni dodatak. Male police se mogu ubaciti u slobodan deo kuhinje. N

a njih stavite slike koje su u bojama enterijera, a možete ubaciti i ukrasne posude. Na taj način ćete dodati malo umetnosti u ovaj deo doma.

Gornje elemente obavezno otvorite!

Ako kuhinja ima samo jedan zid onda će prostoroja delovati prostranije ukoliko su gornji ormarići otvoreni.

Pribor, šareno posuđe, saksije i šolje sada su lako vidljive, a sve ono što ne želite da se vidi možete sakriti u zatvorene ormariće ispod.

Izaberite zanimljive boje za zidove!

Ako zidove ofarbate neobičnom bojom, u jednu običnu kuhinju unećete radost i život. Kada u kuhinji preovlađuje bela ili bež boja, onda kivi zeleni zidovi sa crvenim detaljima delovaće veoma interesantno.

Niste razmišljali o ovakvoj kombinaciji boja? Evo prilike!

Šarenim zavesama razbijte monotoniju!

Ako su zavese jarkih boja i neobičnih dezena, onda će vaša jednolična kuhinja dobiti potpuno drugačiju dimenziju. Ako želite upečatljiv enterijer, onda izaberite zavese žutih, narandžastih i crvenih nijansi.

Tapete su idealne za klasične kuhinje!

Zabavne tapete za zidove odlične su za klasične kuhinje, jer će ih učiniti zanimljivijim i lepšim. Ako su tapete na pruge ili imaju horizontalne ornamente, onda će kuhinja izgledati vizuelno veće, a ujedno i zanimljivije. Pritom, tapete su odličan izbor za čitav enterijer, ne samo za kuhinjski prostor.

Važno je da se svaki deo prostora iskoristi!

Neiskorišćeni zid u kuhinji odličan je za ugradne police, a osim posuđa, na njih možete dodati i knjige o kuvanju. Ove police veoma su praktične, a prostoriji daju toplinu i dubinu i vizuelno je proširuju.

A kada se boja polica i radne ploče za kuhinje uklopi, onda će vaše mesto za kuvanje odisati posebnom svežinom i prijatnom atmosferom.

Rasveta je važna!

U svakom delu doma važno je da ima dovoljno dnevne svetlosti. Međitim, to se posebno ističe kada su kuhinje u pitanju. Ipak, kada mrak padne, onda je osvetljenje od izuzetnog značaja. To znači da bi trebalo da se uloži u kvalitetne lampe i lustere koji će jednoličnost male kuhinje potpuno razbiti.

Sitni detalji prave razliku. Mislite o tome!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: