Kako da vratim bivšeg dečka

Da bi ste svog bivšeg dečka vratili u svoj zagrljaj, vratite ga najpre u svoje misli i dobro se prisetite svega onoga što on voli, što ne voli, svega što vas je spajalo i svega što vas trenutno razdvaja.

Od svega toga, pojedinačno, ali i zajedno, zavisi i dalji tok razvijanja strategije koja je najbolja za njegovo vraćanje.

Šta prvo uraditi?

Prvo, pustite ga da se malo sabere i razljuti ukoliko je ljut na vas. Ukoliko su mu recimo uzburkane emocije, biće mnogo komplikovanije da mu se približite, nego što će to biti slučaj kada prođe malo vremena i kada se stvari u njegovoj, ali i vašoj glavi postave na pravo mesto.

U ljutnji i on i vi možete reagovati ishitreno i reći i uraditi reči i stvari koje ne mislite i ne želite.

Zato sačekajte.

Iako to možda zvuči kao komplikovano, pogotovo onda kada se borite sa jakom željom da ga vratite, ipak sačekajte, pre nego što na bilo koji način reagujete i delujete.

Ipak, imajte u tom čekanju mere i nemojte čekati previše. Nemojte dozvoliti da vas zaboravi.

Precizna mera koliko je pametno sačekati i kada tačno napraviti prvi korak u pokušaju da ga vratite, ne postoji. Ta mera, zavisi od toga koliko dugo ste bili zajedno? Od toga koliko je vaša veza bila ozbiljna? Koliko ste se iskreno i obostrano u toj vezi voleli? I zavisi od toga koliko su ozbiljni razlozi zbog kojih ste se rastali?

Kako da vratim bivšeg dečka3

Uglavnom, najvažnije je jedino da ne reagujete odmah. Sve posle odmah, dolazi u obzir i može dati pozitivan ishod vašoj nameri.

Posle čekanja

Nakon što ste sačekali da prođe malo vremena, i procenili da su se njegove ishitrene emocije, možda povređenost ili ljutnja smirile, preduzmite prvi konkretan korak. Jednostavno ga pozovite. Recite mu da želite da razgovarate i da bi ste cenili njegovu spremnost da pristane na to.

Ukoliko još uvek gaji i minimum emocija prema vama pristaće na razgovor, ali možda ne na prvi ili drugi poziv, možda će tražiti i očekivati malo ubeđivanja, i na to budite spremni.

Ipak, u tom ubeđivanju, sačuvajte dostojanstvo i nemojte nikako sebe podceniiti. Nemojte ga moliti niti spuštati svoj lični integritet. jednostavno, stavite mu do znanja da ste ozbiljni i odlučni.

Kako da vratim bivšeg dečka2

Između poziva i predloga za razgovor, nemojte mu prvi slati poruke, a na njegove ukoliko vam ih uputi uredno i redovno odgovorite. Na taj način, nećete stvoriti sliku da jurite za njim, a opet ćete ga svoje pažnje udostojiti i staviti mu do znanja da vam još uvek nešto predstavlja. To će vam biti prilog više u šansi da shvati da želite da se pomirite.

Kako razgovarati?

Tek kada se uživo vidite i sednete da razgovarate, pokažite mu i saopštite svoje emocije. Primetite i procenite njegove reakcije i u skladu sa njima se i ponašajte. Nemojte previše detaljno opisivati događaje i trenutke iz prošlosti, ali recite mu kratko i jasno, da sve ono što je među vama bilo lepo želite da ponovite, a sve što vas je delilo i razdvojilo da ste spremni da promenite i zaboravite.

Dozvolite i njemu da iznese svoj stav i pokušajte što otvorenije i jasnije da dođete do odgovora koji vas obostrano zanimaju.

Nemojte potencirati na stvarima za koje unapred znate ili predosećate da bi mogle da budu povod novih nesuglasica i pokušavajte da se oslonite na sve ono što je bilo razlog vaše veze i njenog trajanja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: