Kako dugo zadržati lep miris

Koliko puta do sada ste sveže istuširani izašli iz kupatila, naneli na sebe par kapi svog omiljenog parfema i izašli, ali onda i iznenada primetili da se intezitet i svežina mirisa oko vas odnosno na vama ipak lagano gubi i ne traje znatno kraće nego što ste to očekivali, bez obzira na postojanost vašeg parfema ili svežinu mirisa kupke?

Razlog za to je u činjenici koju su neka od istraživanja dokazala, a to je da svež miris nakon tuširanja traje svega i najduže tri sata, dok je intezitet mirisa parfema čak upola manji, ako parfem nije nanet na impulsne tačke.

Kako dugo zadržati lep miris?

Ako želite da mirišete duže, najbolje će biti, ako se neposredno nakon tuširanja namažete nekim od parfemisanih mleka za telo, koje će prekriti celu površinu vašeg tela, upotrebite naravno i anti-perspirant koji će sprečiti pojavu znojenja, i tek na kraju kada ste već spremni za izlazak, na impulsne tačke nanesite parfem.

Kako dugo zadržati lep miris1

Prilikom nanošenja parfema, bočicu parfema, udaljite na par centimetara od impulsne tačke koju prskate i tako će se sadržaj parfema pravilno raspršiti i mirisati.

Takođe, ako želite da oko sebe obezbedite dodatnu koncentraciju mirisa, parfemom koji ste naneli na svoju kožu, naparfemišite i svoju odeću, ali imajte na umu da u tome ne preterate. Najbolje upijaju i zadržavaju miris prirodne tkanine kao što je recimo pamuk ili koža, kao i krzno, bilo da je prirodno ili veštačko. Zato, pored odevnog predmeta koji nosite direktno na sebi, možete naparfemisati i svoju kožnu tašnu recimo ili novčanik.

Upotreba i nanošenje parfema na odeću i detalje koje nosite sa sobom, poseban značaj može imati ukoliko ste recimo osetljivi ili alergični na određeni parfem, zbog čega njegov sadržaj ne smete da nanosite direktno na kožu. Direktno na kožu, parfem nemojte nanositi i ako ste upravo krenuli ili ste se vratili iz solarijuma, ili ako ste se uputili prema plaži, sa idejom da se dugo i intezivno sunčate.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: