Kako imati ravnu kosu

Ravna kosa, besprekorno urednog i lepog izgleda, vrlo retko je rezultat prirodne predispozicije i uglavnom, rezultat je veoma dugotrajnog i mukotrpnog truda i idealne nege.

Šta pomaže da kosa bude ravna?

Pre svega, da bi kosa bila ravna, potrebno je da imate čvrste i elastične vlasi. Što su čvršće i elastičnije vlasi, to je kosa otpornija na pokrete, vremenske uslove i slično i duže podnosi i održava oblik.

Da bi se čvrstina i elastičnost vlasi pospešila, potrebno je kosu nahraniti vitaminom B. To ćete postići tako što ćete kosu bar jednom nedeljno tretirati maskom koja je napravljena od pasirane banane. Bananu je najbolje usitniti u blenderu dok ne postane kašaste strukture i tu kašu treba naneti na kosu.

Na taj način, kosa će dobiti veliki unos vitamina B, a to je najefikasniji korak na putu do njene elastičnosti i čvrstine.

Takođe, da bi bila ravna, kosi će pomoći i specijalni preparati namenjeni za njeno ispravljanje. Te preparate, treba koristiti redovno i birati ih prema proizvođaču i uputstvu koje je uočljivo na svakoj ambalaži, ali treba ih i adekvatno kombinovati, odnosno kompletirati. To znači, da u cilju postizanja urednog i željenog efekta ispravljene kose, morate upotrebiti celokupan spektar preparata za ispravljanje kose. Tu se ubrajaju pre svega šampon i regenerator, ali i serumi, silikonske kapi, različita pakovanja i maske.

Kako do ravne kose?

Kada ste obezbedili sve potrebne preparate za ispravljanje kose i postizanje ravne frizure. Potrudite se da efekat ravnog izgleda kose, što češće postižete bez upotrebe prese, već samo upotrebom fena, odnosno pravilnim feniranjem.

Kako imati ravnu kosu

Kosu fenirajte tako što ćete upotrebljavati četku što širu u obimu i koristite je tako što ćete njom ispravljati jedan po jedan što tanje izdvojene pramenove. Pramenove ispravljajte tako što ćete ih prevlačiti preko četke, tako da su na nju čvrsto namotani i potez čutke povlačite od korena prema vrhu kose, odnosno na dole.

Za bolji efekat feniranja, pre samog započinjanja tog procesa, na kosu nanesite neko od sredstava za ispravljanje, kao što je recimo serum za ispravljanje, koji je korisno na kosu naneti i nakon završenog feniranja, kako bi efekat ravne kose bio trajniji i efektniji.

Dodatni saveti

Ravnu kosu nikako ne izlažite ni najmanjem kontaktu sa kapima kiše, snegom ili vlažnim vazduhom, jer bi to moglo drastično pokvariti njen oblik i izgled.

Oblikujte je isključivo kada je čista i na nju nikako nemojte nanositi lak ili penu za kosu nakon oblikovanja. Takvi preparati mogu grupisati i ulepiti njene vlasi i pokvariti željenu ravnu formu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: