Kako ispasti lepo na slikama

Nebrojivo mnogo trenutaka u toku života, sigurno ste poželeli da zabeležite ili ste zabeležili okom objektiva. U isto toliko situacija u kojima ste se fotografisali, sigurno ste želeli da izgledate maksimalno lepo, ali niste baš uvek tako i izgledali.

Onda vam ni te same fotografije, baš te na kojima niste ispali maksimalno lepo, a koje bi ipak i kao takve trebalo da sačuvaju trenutak od zaborava, nisu više toliko drage i prosto vam i ceo taj trenutak koji ste želeli posredstvom fotografije da sačuvate ostane nekako manje upečatljiv i veran u sećanju. Tada žalite što na fotografiji na kojoj ste želeli niste ispali maksimalno lepi.

Šta preduzeti?

Ako ste se prepoznali u ovom opisu i ako imate želju da na što većem broju svojih budućih fotografija izgledate lepo, potrudite se da obratite pažnju na nekoliko saveta koji će vam u tome pomoći.
Kao prvo, prilikom fotografisanja nastojte da budete što prirodniji i što više opušteni. Svaku napetost i svaki emotivni grč koji osećate prilikom fotografisanja, objektiv beleži kao ukočenost, koja se odražava tako da vi kasnije tom fotografijom, odnosno sa sobom na njoj niste zadovoljni.
Dakle, opustite se i ponašajte se što više spontano i prirodno.
Taj savet, ne odnosi se samo na grimasu lica koju na fotografiji možete imati, već i na celokupan stav i položaj tela.

Ogledalo kao pomoć

Ukoliko se ipak desi i ukoliko je vaš slučaj da sa svojim spontanim fotografijama ipak niste zadovoljni, onda i pod rizikom da možete ostaviti utisak narcisoidne osobe, pre nego što se naredni put fotografišete, ispred ogledala testirajte i sami proverite i zaključite kako u kom položaju sami sebi izgledate.

Kako ispasti lepo na slikama2

Ispred ogledala, položaj tela u kome želite da se fotografišete, možete uvežbati i korigovati do perfekcije. Sami možete otkriti i zaključiti kakav vam osmeh najbolje pristoji, koji položaj ruku, koji položaj nogu, koji položaj čitavog tela.
Sve ono što vam se dopadne kao prizor u ogledalu, dopašće vam se sigurno i kao prizor na fotografiji.

Uopšteni saveti za uspešno fotografisanje

Uprkos vašem ličnom doživljaju sebe i toga kako sebi izgledate na fotografijama, postoji nekoliko uopštenih saveta, koji će vam korisno poslužiti kada je u pitanju uspešno fotografisanje.
Pre svega, ukoliko imate veliki i uočljiv stomak, u trenutku fotografisanja, obavezno ga uvucite, ali tako da to bude diskretno i primereno, nikako uočljivo i očigledno.
Određena naučna istraživanja, pokazala su i dokazala, da je kod 99 % ljudi, leva strana lica ta koja je lepša, savršenija i samim tim dopadljivija drugim ljudima. Prema tome, kada se fotografišete, potrudite se da oku objektiva, više bude izložena vaša leva strana lica ili levi profil.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: