Kako izabrati četku za feniranje

Kada birate četku za ovu namenu, uzmite u obzir oblik svoje kose, gustinu, debljinu vlasi, strukturu, i tip frizure koju biste hteli da imate (sasvim ravna, kovrdže ili bolji volumen).

Za dame sa tankom i ravnom kosom:

Dame sa tankom i ravnom kosom ne bi trebalo da koriste suviše guste i jake četke, zato što za oblikovanje takve kose nije neophodno mnogo vazduha niti toplote. Idealna bi bila četka sačinjena od prirodne dlake (dlake životinja). A ukoliko je Vaša kosa kovrdžava i ima veću gustinu, pravilo je drugačije – i četka bi morala da bude gusta radi postizanja kompletnog učinka, i ne bi bilo loše upotrebiti četku od sintetičkih dlaka.

Materijal od kog je napravljena četka

Kao i dimenzije i gustina iglica na površini četke, bitan je i materijal od kog je četka napravljena. Postoje metalne četke (aluminijumske i termalne, četke od keramike, od plastike, od životinjske ili veštačke dlake.

Kada je reč o termal i aluminijumskim četkama, one su veoma dobre kada želite bolji volumen, čvršću frizuru i kovrdže, mada postoji jedna loša strana kod ovakvih četki – češće ostavljaju oštećenja na kosi nego kada upotrebljavate keramičku ili četku napravljenu od prirodne dlake.

Kako izabrati četku za feniranje2

Što se tiče keramičkih četki, one su novije proizvodnje i daleko popularnije. Idealne su za dobijanje frizura svih vrsta; i kada uvijate i kada ispravljate kosu, zato što keramika doprinosi balansiranom i boljem zadržavanju toplote, samim tim, jednostavnije ćete oblikovati kosu, biće glatka i sjajna, a oštećenja svedena na minimum.

Četke napravljene od prirodnih dlaka pogodne su ako želite ravniju frizuru. Ove četke se ređe upotrebljavaju u slučaju uvijanja, zato što se ne zagrevaju poput keramičkih i metalnih, a samim tim, ni kosa neće biti baš najbolje uvijena. Idealne su rupičaste četke kod kojih je omogućen protok vazduha, a dlake ne bi smele da budu suviše meke.

Na četkama predviđenim za profesionalno korišćenje uglavnom se nalaze okrugle gumirane drške, što ih čini ugodnijim za držanje u rukama. Ako ste nabavili dobru četku koja ima četvrtastu dršku od drveta, bilo bi dobro da na dršku, sa malim razmakom postavite 2 obične gumice.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: