Kako izabrati i naneti puder

Izgleda da je najkomplikovanije izabrati puder. Ima mnogo predloga za izbor tečnog pudera, odnosno podloge za šminku, ali mnoge dame kao da se ne snalaze najbolje. Sugestije koje slede trebalo bi da pomognu.

Biranje podloge

Najbitnije je odabrati podlogu adekvatnu za Vaš tip kože kao i nijanse tena. Obratite pažnju na tekst napisan na ambalaži:

– ukoliko Vam je koža masna ili kombinovana, odlučite se za puder na bazi vode i koji ne sadrži svetlucave čestice;

– ako Vam je koža suva, najbolje ćete uraditi hidratantnim puderom na bazi ulja;

Odredite tip kože

Osim navedenog, potrebno je proceniti i da li je reč o toplom ili hladnom tonu kože. Za hladan ton preporučuje se puder sa roze tonom, a za topao – zlatan ton pudera.

Ukoliko ste u dilemi koja nijansa je odgovarajuća za Vas, primenite ovu probu: na unutrašnju stranu zgloba šake stavite malu količinu podloge, pa ako se uklopi” sa kožom, izabrali ste odgovarajuću nijansu.

Postupak stavljanja pudera

Najpre na lice treba namazati tanak sloj hidratantne kreme, pa zatim tečni puder. Tako ćete izbeći mrlje, a i puder će bolje ”stajati”.

Kako izabrati i naneti puder2

Primerom za make up obezbedićete višečasovnu postojanost šminke na svom licu. Tečni puder se nanosi pomoću namenske četkice ili prstiju. Ne treba koristiti sunđerčiće, zato što oni zadrže veću količinu pudera nego koža lica. Neophodno je pažljivo razmazati puder.

Ako imate problema sa aknama ili podočnjacima, to ćete prikriti korektorom. Ima vipe tipova korektora, onih koji se mažu pre, i oni koji se mažu nakon sloja pudera. Dovršite malom količinom bronzera ili rumenila da bi crte lica bile akcentovane i naposletku puder u kamenu. Na taj način će sve biti fiksirano kako treba.

Prilikom biranja podloge uzmite u obzir i svoje godine starosti – na tržištu možete pronaći podloge koje imaju lifting efekat i jaču pokrivenost, a mladim damama savetuje se upotreba laganih podloga koje nude manji nivo pokrivenosti. Osim toga, izbor podloge treba da se razlikuje i zavisno od doba godine: u zimskom periodu preporučuje se ”teža”, a u letnjem ”laganija” podloga. UV zaštita je neophodna u svim godišnjim dobima.

Zavisno od toga koliko pažnje posvećujete nezi kože lica puder će imati bolji izgled na Vašem licu. Puder ima sposobnost da kamuflira sitnije nedostatke, da uklopi nijanse kože, pruži joj bolji izgled i odbrani je od delovanja loših faktora iz spoljne sredine.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: