Kako izabrati najbolji mobilni telefon za sebe?

Veličina ekrana, specifikacija kamere, cena, boja samo su neki od odlučujućih faktora pri kupovini novog mobilnog telefona.

A zapravo, izbor novog modela zavisi od naika korisnika i od toga šta želite i koje važne funkcije novi mobilni telefon mora da ima.

Izbor određenog modela prema specifikacijama zavisi isključivo od individualne želje i potrebe korisnika, zato pre kupovine razmislite o prioritetima i karakteristikama koje želite da vaš novi mobilni ima.

Prodaja mobilnih telefona stalno raste. Uvek ima novih modela koji privlače veliku pažnju kupaca, a kako vi birate novi model?

Da li vam je važnije da rezoucija kamere bude dobra ili da telefon ima više memorije?

Evo kojih bi saveta trebalo da se pridržavate ukoliko želite dobar i kvalitetan mobilni telefona.

# 1 Radna memorija – najmanje 2GB

Ako ste krenuli u avanturu zvanu potraga za novim odličnim mobilnim telefonom, onda treba da znate sledeće. Prvi i svakako osnovni uslov prilikom kupovine jeste radna memorija koja mora da bude veća od 2GB. A evo i zašto.

Aplikacije, nove verzije igrica, a i nezaobilazni multitasking trevalo bi da vam budu početna smernica. Da biste imali sve na jednm mestu, a telefon odlično funkcionisao, onda je RAM memorija od presudne važnosti.

# 2 4G signal

Danas je široka raspostranjenost 4G signala, zato nemojte napraviti početničku grešku. Obavezno birajte modele telefona koji podržavaju ovaj signal. Ima li smisla u ovom digitalnom dobu da kupite mobilni koji ne podržava 4G mrežu, a pritom telefon koristite i u poslovne svrhe?

# 3 Da li je kvalitetan telefon i najskuplji?

Svi kojima je prodaja mobilnih telefona osnovna delatnost potvrdiće vam da zlatno pravilo ako ne znaš šta je dobro, onda znaš šta je skupo skoro da i ne važi više u mobilnoj industriji. Naime, pojedini smartfoni imaće nižu cenu nego što očekujete, ali nemojte da vas to zbuni.

Povoljniji modeli su svakako oni koji imaju skromne mogućnosti, a negde između 150 i 250 eura je cena telefona koji će verovatno svojim karakteristikama zadovoljiti zahteve prosečnog kupca.

Za modele koji su na ceni i čija cena prelazi i 100 000 dinara može se reči da su više zadovoljstvo nego realna potreba potrošača. Tome ide u prilog i činjenica da kvalitetan telefon može da priušti svaki korisnik koji je spreman da izdvoji oko 200 evra.

# 4 Izvikani brendovi

Da, da, dobro ste pročitali. Do skoro su se mobilni telefoni isključivo kupovali u radnjama za mobilne telefone i preko ugovora mobilnog operatera, ali su se danas navike potrošača promenile. Brjni modeli su sada dostupni i na Internetu, pa ne čudi ču se danas oni sve više poručuju online.

O brendovima ne treba ni govoriti, jer sa pravom uživaju reputaciju na tržištu, ali kineski proivođači im postaju ozbiljna konkurencija. Kvalitetni mobilni telefoni dostupnim korisnicima sa prosečnim primanjima zauzimaju posebno mesto na tržištu i postaju sve traženiji. A ne iznenađuje ovakav podatak, jer je sve više prodatih modela, a uz to raste i broj zadovoljnih korisnika širom sveta.

Svi druge specfikacije mobilnog telefona su manje važne ako odaberete model sa dovoljno RAM memorije koji podržava kvalitetan signal. Naravno, uzmite u obzit i kvalitet kamere, snagu baterije, zvučnik, jer su to osnovne karakteristike o kojima treba voditi računa. Srećna kupovina!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: