Kako izabrati najbolji mobilni telefon?

Da li želite Android ili IOS?

Hoćete li premijum ili budžet? A koji je najbolji pametni mobilni telefon i koji brend je najpouzdaniji najčešća su pitanja mnogih potrošača.

Ove dileme se uglavnom postavljaju pred zaposlene u prodavnicama mobilnih telefona, a sa istim pitanjima se suočavaju i oni koji su zaduženi za servis mobilnih telefona.

I šta kažete, koji je najbolji mobilni telefon za vas?

E pa ukratko, opis najboljeg smat telefona trebalo bi da glasi ovako. On treba da zameni fotoaparat, da bude zamena za tablet ili laptop, a uz to i da vam pruža mogućnost celodnevnog pretraživanja na Internetu i telefoniranja bez punjenja baterije.

Jesmo li u pravu?

Sigurni smo da će se većina korisnika usaglaiti sa nama, jer se od najnovijih pametnih telefona očekuje da sve aplikacije funkcionipu bespreorno, bez ikakvog kočenja, slika i zvuk moraju da budu kristalno jasni, a sve ključne performanse trebalo bi dodatno proveriti.

Koliko novca potrošiti na novi telefon?

Od želje korisnika zavisi koliko će platiti novi mobilni uređaj, a cena telefona može da bude 5000 dinara, ali i 160 000 dinara. Kako cena raste tako sui  karakteristike mobilnih telefona bolje, a najsuplji modeli imaju najmodernije funkcije, od napredne slike, pa do otpornosti na vodu, čitača prsta ili brzog punjenja.

U proseku se najčešće kupuju telefonu koji koštaju između 250 i 400 eura, a oni imaju izdržljivu bateriju, dobru kametu i dobar ekran. Naravno, u okviru ovog cenovnog ranga nemojte da očekujete najbolje performanse, ali ipak ćete imati pristoraj uređaj kvalitetnih karakteristika.

Ako samo želite model koji može da vam posluži, onda priuštite uređaj koji košta između 150 i 200 eura. U ovom slučaju, sve dodatno što vam je potrebno mogli biste da nabavite kupovinom kvalitetne dodatne opreme, kao što su prenosna baterija, kvalitetna maska ili dobar Bluetooth zvučnik.

Ipak, imajte na umu da cena ne treba da vam bude merilo za kvalitet. Na tržištu uvek možete da pronađete telefon koji nije preskup, a čije karakteristike jesu impresivne.

Koji brend je najpouzdaniji?

U svetu pametnih mobilnih telefona među najpoznatijim brendovima nalaze se Apple i Samsung. Naravno, iako su najpoznatiji, ne znači da su ovi brendovi i jedini pouzdani. Među kvalitetnim brendovima izdvojili su se i uređaji kampanija Huawei, Xiaomi, LG, Sony, pa i Motorola i HTC.

Naravno, svaki od ovih brendova ima neku svoju prepoznatljivost, ali za sve je jedna boljka zajednička, a to je dužina trajanja baterije. Prema istraživanju svaki peti mobilni korisnik ima problem sa baterijom i prijavljuje je, a problem idu o prebrzog pražnjenja do lošeg punjenja same baterije.

Posebno pri kupovini obratite pažnju na kvalitet i snagu baterije, a uz to obavezno proučite i ostale karakteristike uređaja.

Najbolja veličina telefona

Iako su u poslednje vreme pametni telefoni sve veći, ipak nisus vi ljubitelji velikih ekrana. Najnoviji modeli imaju ekran veličine i do 6 inča, a najnoviji modei čija dijagonala ekrana iznosi više od 5,5 inča često su ocenjeni i kao preveliki za čuvanje u džepu i kao nezgodni za držanje u rukama.

Zato pre odabira nobog telefona isprobajte nekoliko modela različitih veličina i odaberite model koji vam najviše odgovara.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: