Kako izabrati odgovarajući okvir za naočare?

Da li vam je važnije da vam naočare dobro stoje, da su udobne ili da su upotrebljive?

Naravno da je najvažnija funcionalnost, ali imajte na umu da naočare takođe i vašu ličnost odražavaju.

Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko saveta koje smo vam pripremili i sigurni smo da ćete izabrati najbolji okvir za naočare.

Svako ima različiit oblik lica. Upravo prema obliku lica možete odrediti koji vam stil odgovara, a koji nikako ne ide uz vas.

U svakom slučaju, birajte naočare koje će vam se svideti koje će učinite da izgledate bolje.

Najpre se pogledajte i ogledalo i odredite kakav vam oblik lica osgovara. Lice najčešće može da bude okruglo, u obliku obrnutog trougla, u obliku srca, pravougaono, ovalno, duguljasto ili četvrtasto.

Trikovi kako da izgledate lepše ako nosite naočare

Kada birate naočare, trebalo bi da odaberete one koje su u suprotnosti sa oblikom vašeg lica. Naočare koje imaju oštre ivice mnogo će bolje izgledati ako ih nose osobe koje imaju mekane i pune crte lica. Ako imate lice oštrijih crta, onda bi trebalo da birate naočare sa okruglim ramom.

Ugaone i kvadratne ramove trebalo bi da izaberu osobe koje imaju okruglo lice, a ovi ramovi će učiniti da izgledate vitkije i da vam lice deluje duže. Ako su naočare pravougaonog oblika i ako imaju očitiji most, vaše očiće će izgledati šire.

Svi koji imaju lice u obliku srca trebalo bi da se odluče za načare čiji su ramovi na dnu širi i koji će dati dodatnu širinu licu u njegovom donjem delu. Želeni efekat mogu da postognu i ramovi bez okvira i ramovi svetlih boja.

Ram koji ima boju na gornjoj polovini idealan je za osobe koje imaju trouglasto lice. Četvrtasto lice lepše će izgledati sa okruglim i ovlanim ramovima, jer se tako stvara balan sa crtama lica. Ukoliko imate veću vilicu, izaberite ram čija je gornja linija naglašena.

Da bi vam lice izgledalo duže odlučite se za uske ramove. Za pravougaono lice najbolji je okrugli ram, jer pomoću njega lice dobija na širini.

Sa zaobljenim ramovima duguljasta lica izgledaju lepše, jer se naglašava širina, a ne dužina lica.

Uvek birajte ramove koji imaju jednak oblik i donje i gornje ivice, jer će tako lice izgledati kraće. Ako želite da vam lice izgleda vizuelno kraće, onda bii trebalo da uzmete naočare koje imaju nizak most.

Ovalni oblik lica je vrlo zahvalan, jer osoba sa ovakvim lice odgovaraju uglavnom sve vrste ramova.

Kako izabrati pravu veličinu i boju rama?

Prilikom kupovine novih naočara, najvažnije je da izaberete adekvatnu veličinu rama. Da bi ste lice ulepšali, trebalo bi da uzmete ram koji nije ni mnogo veliki ni mnogo mali, ali bi valjalo da bude u proporciji sa vašim licem.

Neka gornja linija rama bude u ravni sa oblikom obrva, a ram ne bi trebalo da se pomera ako se smejete, niti da spade sa vašeg lica.

Takođe, uvek birajte ramove koji su prijatni za nošenje.

Boja rama trebalo bi da vas dopunjuje, pa ako ste bleđeg tena, uzmite ram hladnijih boja, a za tamniji ten bolje je izabrati toplije boje. Izbor je veliki, mogućnosti su brojne, stoga pravac do optičarske radnje i ozaberite najbolje naočare za sebe.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: