Kako izbeliti veš

Mnogim ženama, gotovo kao nemoguća misija, čini se mogućnost da vrate belinu i blistavost belom vešu koji je tu belinu i blistavost izgubio. Međutim, uz nekoliko korisnih saveta ta misija od nemoguće može postati moguća, uz samo malo strpljenja i truda.

Nekoliko korisnih saveta

Da bi ste izbeleli beli veš koji je vremenom potamneo i izgubio belinu, potrebno je da prilikom svakog pranja, program na mašini za pranje veša podesite tačno tako da odgovara pranju belog veša. Pritom, pre početka procesa samog pranja, u dozer za omekšivač koji se nalazi na vašoj mašini za veš, obavezno dodajte meru izbeljivača, koji su dostupni na tržištu i kao što sam njihov naziv kaže, namenjeni su konkretno izbeljivanju veša.

Ukoliko je beli veš u velikoj meri potamneo, onda ga potopite u hladnu vodu u kojoj ste predhodno rastvorili omekšivač i ostavite ga da u toj mešavini bude par sati pre počinjanja pranja u mašini. I u tom slučaju, pre početka pranja u mašinu dodajte izbeljivač.

Nemojte gubiti nadu ukoliko i posle ovakvih procesa, vaš veš i dalje ne bude blistavo beo. Možda je jednostavno potrebno, da procese ponovite više puta, kako bi efekat izbeljivanja bio postignut.

U krajnjim slučajevima, veš je moguće izbeleti i upotrebom posebnih maramica i tečnosti koje se ubacuju direktno u mašinu i služe za uklanjanje boja sa belog veša.

Pored maramica i tečnosti koje se ubacuju u mašinu u nameri da se izbeli već obojeni veš, postoje i maramice i tečnosti koje se ubacuju u mašinu i koje tokom pranja predstavljaju lovce na boje, odnosno, sprečavaju da se beli veš oboji u kontaktu sa drugim bojama i da potamni.

Kako izbeliti veš2

Od čega zavisi efikasnost izbeljivanja?

Efikasnost izbeljivanja belog veša, uslovljena je merom u kojoj je beli veš potamneo, ali i vrstom tkanine od koje je veš. Neke tkanine je jednostavnije i lakše izbeleti, dok je sa drugim vrstama tkanina proces komplikovaniji. Uglavnom, svaku vrstu tkanine je moguće izbeleti samo ukoliko ste dovoljno uporni i istrajni u toj nameri.

Kako sprečiti da beli veš potamni?

Kako bi ste sprečili da vaš beli veš promeni svoju prvobitnu boju i potamni, vodite računa da ga prilikom pranja nikada ne stavljate u bubanj mašine za veš zajedno sa tkaninom u nekoj drugoj boji.
Takođe, veš perite redovno, na odgovarajućem programu i uvek uz primenu odgovarajućeg, koncentrovanog i jakog praška za veš.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: