Kako izbeliti zube prirodno?

Jedna od najtraženijih usluga koju svaka stomatoloska ordinacija širom sveta pruža jeste izbeljivanje zuba.

Upravo želja za belim zubima naterala je stomatologe da usavrše brojne metode za izbeljivanjem zuba.

Sigurni, dugotrajni i efikasni rezultati su mogući ako se obratite profesionalnom timu stomatologa.

Međutim, postoje i prirodni načini za izbeljivanjem zuba, a tome će poslužiti namirnice koje uglavnom svakom ima u svom domaćinstvu.

Naravno, rezultati koji se postižu u stomatološkim ordinacijama i prirodnim putem nisu isti, ali evo prilike da zubima vratite svežinu i da se rešite površinih mrlja.

Soba bikarbona za prvu pomoć!

Dobro su poznata blagotvorna dejstva sode bikarbone, pa je ni sada ne možemo izostaviti.

Kafa, crvno vino ili katran iz duvana stvaraju mrlje na zubima. A kada se ovakve mrlje pojave, onda ih lako možete ukloniti sodom bikarbonom.

Soda bikarboda u sadejstvu sa vodom stvara slobodne radikale koji eliminišu mrlje na zubima. Četkicu za zube blago ovlažite, a zatim nanesite malo sode bikarbone.

Oko dva minuta temeljno perite zube, a potrudite se da preko svih površina zuba pređete. Zatim isperite usnu duplju.

Sodu bikarbonu možete pomešati i sa pastom za zube. Kada se stvori homogena mada, nanesite je i zube temeljno trljajte.  Takođe, dobro je pomešati kašičicu soli sa Sodom bikarbonom, jer će so zahvaljujući abrazivnim dejstvima dejstvo sode bikarbone poboljšati.

Mešavina sode bikarbone i limuna se najčešće koristi za izbeljivanje zuba. Sok od limuna i malo Praha sode bikarbone treba pomešati, a zatim dobijenu masu naneti na zube.

Nakon tri minuta zube detaljno isperite hladnom vodom. Pažljivo tretirajte zube ovom smesom, jer limunska kiselina blago nagriza gleđ zuba.

Zato je dovoljno jednom nedeljno ovako izbeljivati zube. U suprotnom može doći do ozbiljnog oštećenja zubne gleđi. Ako se gleđ ošteti, onda zubi postaju preosetljivi, a i rizik za nastanak karijesa se povećava.

Žuta kurkuma za blistavo bele zube!

Iako je žute boje, kurkuma može da posluži za izbeljivanje zuba. Zdrava, poptuno prirodna i ne oštećuje zube, kurkuma se može nabaviti u svakoj prodavnici zdrave hrane.

A evo kako se koristi. Kurkumu stavite u posudu, a blago vlažnu četkicu navlažite i umočite u kurkumu.

Zatim je ravnomerno nanesite na zube. Detaljno trljajte zube, a onda ostavite tri do pet minuta da kurkuma deluje, pa ih lepo isperite.

Odmah su vidljivi rezultati, a ako niste zadovoljni postignutim efektom, kurkumu možete dva puta nedeljno koristiti za izbeljivanje zuba.

Takođe, četvrtina kašičice kurkume može da se pomeša sa nekoliko kapi kokosovog ili maslinovog ulja i dobijena smesa može takođe poslužiti za izbeljivanje zuba.

S obzirom na to da je kurkuma i odličan prirodni antibiotic i antiseptic, ona će imati blagotvorno dejstvo na čitavu usnu duplju, kao i na oralnu floru.

Kokosovo ulje za lep osmeh!

Kokosovo ulje sadrži brojne vitamin i osim što ima široku primenu u kozmetici, ono može da posluži i za izbeljivanje zuba.

Pre pranja zuba ujutru možete uzeti dve kašičice ovog ulja i 10 minuta ih mućkati. Toplom vodom zatim isperite usnu duplju, a onda operate zube pastom.

Za najbolje rezultate kokosovo ulje se sme koristiti tri do četiri puta nedeljno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: