Kako izgledati dobro na slikama

Fotografije se prave kako bi neki momenti u našem životu ostali ovekovečeni duže vreme. U takvi momentima, za koje znamo da će mo ih pamtiti ceo život, želimo da izgledamo najbolje. Ipak, koliko god se nekad trudili, jednostavno to ne ispadne onako kako sme želeli. Možda nas jednostavno kamera ne voli? Ili ne umemo da poziramo? Uz naših par saveta, svako može biti fotogeničan i na planiranim i na spontanim slikama.

Kako izgledati dobro na slikama?

Kada su u pitanju slikanja za godišnjake, mature ili bilo koje najavljeno slikanje, imate vremena da se pripremite. Tada e šminka naš glavni saveznik, ali je preporuka da se šminkate tako da delujete što prirodnije. Koristite korektor za skrivanje nesavršenosti na licu i blagi puder u nijansi vašeg tena, kojim će te matirati ten i tad neće biti odsjaja od blica na slikama. Takođe, primenite korektor na udubljenjim lica koja stvaraju senku, kao što su očne duplje i nabori oko usana. Nanesite rumenilo na krucijalne tačke, kao što su čelo, obrazi i brada jer ove površine imaju tendenciju da izgledaju masno kad ih pogodi svetlo.

Istaknite oči, ai ne toliko samim šminkanjem koliko na primer, pravilno definisanje linije obrve. Popunite vaše obrve olovkom ili senkom u prahu. Tako će vam oči izgledati upečatljivije, a dodavanjem neutralnih senki na spoljnu liniju gornjeg kapka, delovaće krupnije. Ne stavljajte tamniju senku u unutrašnji ugao oka, jer će tako oči delovati suviše približene, a nos širi. Na deo kapka nanesite svetlucaviju senku koja će dati bistrinu vašem pogledu. Pošto blic prouzrokuje odbijanje svetlosti, izbegavajte preterivanje a svetlucavim senkama kad su u pitanju dnevna slikanja.

Ako smatrate da ste se našminkali savršeno i da će te ispasti nepogrešivo dobro na slici, a opet nešto nije kako treba, onda krivac nije šminka, nego poza u kojoj se slikate. Kada je na slikama lice u prvm planu, slikajte se tko što će brada biti podignuta, a glava vrlo malo zabačena unazad. Tako vam na primer neće do izražaja doći podočnjaci i senke u uglovima oka. Ako ipak imate okruglo lice, ne preporučuje se ova poza kako ne bi delovali deblje. Vi se slikajte glavom blago pognutom naped ili iz poluprofila. To će učiniti da vam lice delje mršavije.

Kako izgledati dobro na slikama

Što se tiče tela, tu već šminka ne može pomoći. Sve je u pravilnom poziranju i poziciji onoga ko slika. Ako na primer želite da vam noge izgledaju duže, zamolite fotogafa da vas slika iz takozvane ,žablje’’ perspektive, odnosno da fokus fotoaparata bude negde u visini vaših bokova, a da kamera bude usmerena naviše. Punački ljudi nikako ne bi trebalo da se slikaju telom ,,anfas’’, tj.okrenuti napred. Blagi okret tako da vam bok bude napred učiniće da delujete mršavije. Za ovo je veoma bitan i pravilan odabir odeće. Pogrešno je mišljenje da vas svemoguća crna može učiniti mršavijim i na fotografijama. Ukoliko je materijal odeće takav, može se pojaviti odsjaj koji će vas učiniti još krupnijim. Zato uvek uzmite neki detalj u boji koji će bukvalno skrenuti pažnju na sebe i moguće pojave odsjaja.

I nikako, ali nikako ne zaboravite osmeh. Ako nisu u pitanju fotografije za lična dokumenta, smejte se na slikama što više. Uvek je lepše videti osmeh i pozitivnu energiju, koji će svakako ulepšati svaku fotografiju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: