Kako izliti nokte

Da bi ste kvalitetno i pre svega uspešno izlili nokte, uz dovoljno volje za to, potrebno je i da imate određene preduslove.

Preduslovi za izlivanje noktiju

Prvi preduslov su vaši prirodni nokti, koje je potrebno da pustite da budu od prilike 1 do 2 milimetara dužine, kako bi odgovarali za nameštanje i postavljanje šablona za izlivanje koji je potrebno usmeriti prema njima.

Drugi preduslov koji je potrebno da ispunite kako bi ste se upustili u proces izlivanja noktiju, jeste posedovanje odgovarajuće opreme za izlivanje noktiju.

U tu opremu, ubjajaju se pre svega UV lampa koja se koristi prilikom izlivanja noktiju, kalupi, turpije za oblikovanje noktiju, četkice, gelovi i druga sitna prateća oprema za izlivanje.

Kada i ako ste stekli oba pomenuta preduslova, vreme je da izdvojite malo svog slobodnog vremena i izlivanje noktiju može da počne.

Postupak izlivanja noktiju

Pre svega, kao prvi korak u tom procesu, potrebno je da regulisete problem zanoktica ukoliko ih imate i da ih pogurate na dole.

Nakon što ste sredili i pripremili zanoktice, turpijom oblikujte nokat tako da bude urednog i srazmernog oblika i isturpijajte i nokatnu ploču.

Kako izliti nokte2

Na isturpijane nokte, na jedan po jedan, fiksirajte kalup tako da sasvim prione na nokatnu ploču.

Na šablonu, izaberite uz pomoć oznaka željenu dužinu nokta koji, odnosno kakav želite da izlijete.

Nanesite gel za izlivanje nokta u tankom sloju, tako da bude nanet od polovine nokatne ploče, pa preko izraslog nokta i preko unapred podešenog šablona.

Nokat, odnosno prvi sloj izlivenog nokta sušiti dva minuta u UV lampi.
Fiksirom za gel ukloniti, odnosno obrisati lepljivi sloj gela, nakon što ste nokat izvadili iz lampe.

Belim gelom, potom iscrtati liniju za francuski manikir, tako da bude u obliku po želji i ponoviti sušenje u UV lampi još dva minuta, a potom ponovo obrisati fiksirom lepljivi sloj.

Naneti drugi deblji sloj gela i sušiti ga u istom trajanju, odnosno dva minuta u UV lampi i takođe nakon sušenja obrisati fiksirom.

Ukloniti turpijom višak gela, koji se eventualno slio na zanoktice i nežno isturpijati nokat.

Na kraju, blok turpijom ispolirati površinu nokta, a zatim preko njega naneti treći, ujedno i završni sloj gela, sušiti ga 2 minuta u UV lampi i obrisati.

Ukoliko vam ovaj postupak ne pođe za rukom iz prvog puta, nemojte se razočarati niti obeshrabriti već ga na isti način ponovite više puta, sve dok ne steknete veštinu i rutinu, koje su za ovaj proces stavke od velike važnosti.

Oslobodite svoju kreativnost, naoružajte se strpljenjem i upornošću i uspećete.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply