Kako izvući pramenove

Paralelno sa činjenicom da se konstantno, zapravo iz sezone u sezonu, smenjuju modni trendovi, smenjuju se i menjaju i kriterijumi koji određuju da li je vaša frizura u trendu i moderna ili ne. Međutim, ono što se bez obzira na to koje su frizure u trendu neprestano zadržava i traje kao predlog i preporuka frizera, jesu pramenovi.

Širi ili uži, svetliji ili tamniji, u jednoj ili više nijansi, pramenovi u kosi su idealan način da svoju frizuru i svoj celokupan izgled osvežite, ulepšate i učinite atraktivnijim za svoje, ali i za oko ljudi oko vas.

Kako izabrati idealnu boju za svoje pramenove?

Pre nego što se odlučite da izvučete pramenove, potrudite se da prvenstveno izaberete njihovu idealnu boju.
Idealna boja pramenova, zavisi i varira u skladu sa vašim ličnim ukusom i načinom na koji doživljavate i želite da predstavite sebe, u skladu sa vašim fizičkim osobinama, kao što su boja tena i boja kose koja će predstavljati podlogu pramenovima, ali i u skladu sa vašim odevnim stilom. Sve to zajedno, treba da bude uklopljeno tako da poseduje i formira idealnu celinu.

Kako izvlačiti pramenove?

Kada odlučite koja je boja i nijansa pramenova idealna za vas, postoje dva načina, koja vam nude mogućnost da svoju zamisao sprovedete u delo i da postanete zadovoljni prizorom u svom ogledalu.

Prvi način i mogućnost jeste da odete kod svog frizera i detaljno mu objasnite kakve pramenove želite, a zatim se i prepustite veštim rukama.

Drugi način i druga mogućnost je da skupite malo hrabrosti i da se sami upustite u misiju izvlačenja pramenova.

Kako izvući pramenove2

Šta vam je potrebno?

Da bi ste sami izvlačili pramenove, potrebno vam je da pre svega imate željenu podlogu za njih, odnosno da vam celokupna kosa bude ofarbana u boju koju želite.

Zatim, potrebno vam je da pripremite boju za kosu u nijansi u kojoj želite da izvučete pramenove.

Potreban vam je jedan češalj, četkica za farbanje kose, zaštitne rukavice, providna čvrsta prijanjajuća folija i peškir kojim ćete zaštititi garderobu od farbe za kosu.

Postupak izvlačenja pramenova

Kada ste pripremili sve što vam je potrebno, postupak izvlačenja pramenova može da počne.

Pre svega, dobro razmutite boju za pramenove. Zatim, očešljajte kosu i obratite pažnju da vam razdeljak bude na sredini, tako da sa leve i desne strane imate srazmerno i paralelno podeljenu kosu.

Preko kose, odnosno preko glave, stavite providnu i čvrstu prijanjajuću foliju, a na ruke stavite zaštitne rukavice.
Krajem četkice za farbanje, precizno i pažljivo, na foliji probušite male rupice na mestima na kojima želite da imate pramenove.
Kroz te rupice, izvucite tanke pramenove kose.

Pritom, vodite računa o tome da kroz rupice izvlačite i pramenove sa površinskog, ali i sa unutrašnjeg dela kose i da to radite tako da pramenovi koje ste izvukli recimo sa desne budu srazmerni i paralelni u odnosu na pramenove koje ste izvukli sa leve strane.

Kada ste izvukli dovoljan broj pramenova, počnite njihovo farbanje i pramen po pramen farbajte ih sve dok svi pramenovi ne budu ofarbani.

Kada sve pramenove ofarbate, sačekajte da boja na njima deluje pola sata do četrdeset i pet minuta i nakon tog intervala zadržavajući foliju na ostalom delu kose, pramenove dobro isperite od farbe, zatim skinite foliju, operite šamponom celu kosu, tretirajte je balzamom, ponovo isperite i uobičajeno osušite i oblikujte frizuru kakvu želite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: