Kako lakirati nokte

Da bi ste uspešno i lako nalakirali nokte, potrebno je da ispunite nekoliko krajnje jednostavnih i nimalo teških preduslova za to.

Prvi od tih preduslova jeste da imate lepe i negovane, uredno oblikovne nokte, a drugi je da napravite izbor laka koji želite.
Kada ispunite ova dva preduslova, sve što vam preostaje jeste da odvojite malo vremena i da počnete.

Na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju?

Pre nego što počnete da lakirate nokte, obratite pažnju na to da lak koji ste odabrali bude dovoljno tečan i razmazit. U protivnom, mogli bi naići na nepotrebne otežavajuće okolnosti u vidu zadržavanja grudvica laka na vašim noktima, što bi dalje rezultiralo nedovoljno urednim rezultatom i izgledom noktiju.

Ukoliko vam se dogodi da ste ustanovili da je lak gust i nedovoljno razmazit, rešite to tako što ćete u njega sipati par kapi acetona i promućkati ga.

Kada je gustina laka odgovarajuća, pre početka samog nanošenja na nokte, uredno pripremite nokatne ploče. na kojima ne sme biti zaostalih tragova prethodnog sloja laka.

Nokte takođe prethodno uredno oblikujte i na taj način pripremite za lakiranje.

Kako nanositi lak na nokte?

Prilikom samog mazanja, lak nanosite u što preciznijim i pravilnim potezima ruke, počev od korena nokta prema njegovom vrhu od jedne do druge strane nokta.

Kako lakirati nokte2

Ukoliko je potrebno da zbog njegove svetle nijanse, neki lak nanesete u više slojeva kako bi bio izražajniji, između slojeva nanošenja napravite malu pauzu i sačekajte da se jedan sloj laka sasvim osuši pre nego što preko njega nanesete drugi sloj.

Nikako ne nanosite više od dva sloja laka. To bi moglo rezultirati time da se lak prevremeno oljušti i skine ili čak da se u samom startu neravnomerno i nepravilno osuši.

Ako vam se dogodi da uz sav trud i preciznost pokreta prilikom mazanja ipak napravite mali propust i pređete granicu površine nokta, nikako za uklanjanje tog viška laka nemojte koristiti vateni tufer natopljen acetonom, jer bi ste tako rizikovali da aceton dotakne lak na vašim drugim noktima i da pokvari njihov izgled, već aceton u maloj količini nanesite na štapić za uši i štapićem precizno uklonite višak laka.

Dodatni saveti

Za pojačanu trajnost laka na svojim noktima, koristite neki od gelova i premaza predviđenih za to. Birajte kvalitetne i postojane lakove i izbegavajte predug kontakt noktiju sa vodom i grubim predmetima sa kojima vaši nokti mogu ostvariti trenje. Takvi predmeti su recimo sunđer ili žica za sudove i slično. Od njih, nokte možete zaštiti higijenskim rukavicama, koje osim što štite vaše nokte, imaju pozitivan uticaj i na zaštitu kože ruku u celini.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: