Kako najbrže smršati

Postoje brojne, efikasne i manje efikasne dijete, u koje je često potrebno uložiti mnogo truda, istrajnosti i volje, ali i istovremeno, kako bi se pokazale kao delotvorne, za njih treba odvojiti i dosta vremena, što ponekad ume da prestavlja problem, pogotovo ako želite ili vam je potrebno da smršate u što kraćem vremenskom roku.

Sredite svoju ishranu

Da bi ste smršali na najbrži, ali nezaboravite pritom i najzdraviji način, najpre pođite od onoga što je najneohodnije, a to je da što pre i što izričitije i pravilnije korigujete svoju ishranu.

Od prvog obroka koji sledi nakon vaše odluke da u što kraćem vremenskom roku smršate, počnite da se pridržavate određenih pravila koja će omogućiti i ubrzati vaš cilj.

Izbacite masnu hranu i hranu koja goji

Naime, pod hitno iz svog režima ishrane, izbacite sve masne, previše začinjene, preslatke i visokokalorične namirnice. Zaboravite na slatkiše, brzu hranu, testenine, beli hleb, svinjsko meso i sve druge namirnice koje su bogate ugljenim hidratima i imaju previsoku energetsku vrednost.

Kako najbrže smršati2

Takve namirnice, direktno uzrokuju gojaznost i eliminišu mogućnost da uopšte, a pogotovo što brže smršate.

Konkretno, beli hleb i testenine, kao i peciva i druge prerađevine od brašna i testa, direktno su zaslužne na pojavu sala i masnih naslaga u predelu struka i stomaka, a upravo masne naslage u ovoj regiji tela najteže se i najsporije tope i skidaju.

Zato, na prvom mestu umesto hleba i prerađevina od belog brašna, počnite da koristite žitarice, kao što su raž, ječam, ovas i druge žitarice, koje su danas na svu sreću u različitim oblicima i kao prerađevine dostupne na tržištu.

Voće i povrće

Slatkiše i slatka jela, zamenite voćem, koje u svom prirodnom sastavu sadrži fruktozu, odnosno prirodni voćni šećer, koji će vašem organizmu zadovoljiti potrebu za slatkim namirnicama i belim šećerom, koji je pored hleba i prerađevina od belog brašna, jedan od uzročnika gojaznosti.

Uz to, voće je, kao i povrće koje takođe u periodu kada želite da smršate treba uzimati, bogato i vitaminima i mineralima, koji su direktno odgovorni za zdravlje i vitalnost organizma.

Brzu hranu, nezdravu i prženu u velikim količinama ulja, zamenite zdravim i čorbastim jelima, baziranim opet na povrću. Na taj način, unećete u organizam sve hranljive i zdrave sastojke, a izbećićete sve sastojke koji su štetni ii koji uzrokuju gojaznost.

Pored ovako korigovanih i redukovanih obroka, bar jednom dnevno u trajanju od sat vremena, budite fizički aktivni, šetajte, trčite, vozite bicikl ili radite vežbe. Izbegavajte da dugo i često sedite ili ležite.

Fizička aktivnost

Kako najbrže smršati3

Masne naslage se najviše formiraju u periodu mirovanja, koje podrazumeva upravo sedenje ili ležanje. Dok,
fizička aktivnost ubrzava proces mršavljenja i unutrašnjost organizma, celokupno telo, ali i duh dovodi u odgovarajuće uravnoteženo stanje i zdravu formu.

Nakon što izgubite određeni broj kilograma i postanete zadovoljni svojim novim rezultatom na vagi za merenje, nemojte se opustiti i nikako se ne vraćajte na stari, neispravan način ishrane.

Nastavite da se hranite i da živite zdravo i izgledaćete zdravo. Ukoliko pak budete želeli brže rešenje, možete razmisliti o liposukciji ili nekom drugom tretmanu estetske hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: