Kako napraviti lokne

Lokne, bilo da su krupne, sitne ili talasaste i bilo da su napravljene na kraćoj ili dužoj kosi, mogu biti idealno rešenje, ukoliko želite da vaša frizura bude uredna i lepa, a da pritom na nju ne morate da potrošite neograničeno puno vremena niti da zakazujete ili čekate termin kod svog frizera.

Šta trebate znati pre početka?

Sve što je potrebno, jeste samo malo vremena i to da se poslužite sa nekoliko trikova koji će vaše lokne učiniti raskošnijim, lepšim i trajnijim.

Pre svega, važno je napomenuti da je, sa većom dužinom vaše kose, prilikom pravljenja lokni, veća i vaša prednost odnosno mogućnost da vam lokne budu baš onakve kakve ste želeli. Razlog tome je taj, što je dugu kosu lakše kontrolisati i lakše odrediti njen oblik.

Pena za kosu

Ono što vam takođe može pomoći da odredite oblik, ali i trajnost svojih lokni, jesu pena za kosu ili pivo.
I pena i pivo, posebno ako je pivo zagrejano, daju kosi potrebnu krutost i čvrstinu da bi oblici koje formirate na njoj mogli duže da traju.
I penu, a i pivo, u cilju potrebe da napravite kvalitetne lokne, potrebno je naneti na prethodno opranu i mokru kosu.

Oblikovanje lokni

Zatim, vreme je da jednu po jednu počnete da oblikujete svoje lokne. To možete uraditi na više načina.

Prvi, a pritom i najuspešniji način, jeste da kosu namotate na takozvane krpice, koje ste prethodno pripremili tako što ste čistu i pamučnu tkaninu isekli na oblike trakica koje su širine jednog do jednog ipo centimetara i dužine oko 15 centimetara. Umesto krpica, možete upotrebiti i sunđeraste stapiće za kosu koji su dostupni u gotovo svim parfimerijama ili drogerijama, pa čak i prodavnicama sa robom za široku potrošnju.

Kako napraviti lokne2

Prilikom samog oblikovanja lokni, odnosno namotavanja na krpice, potrebno je da debljina svakog pramena koji namotavate bude bar približno ista, kako bi lokne na kraju izgledale skladno i uredno. Što je debljina pramena veća, to će i lokna biti krupnija, dok će tanki pramenovi oblikovati sitnije lokne.

Takođe je bitno i da svaki pramen namotavate u istom smeru, jer će to takođe doprineti skladnom izgledu vaših lokni.
Kada ste se odlučili za željenu debljinu i smer namotavanja pramenova, namotavajte ih na krpicu ili na sunđerasti štapić tako da ti počnete da radite od samog vrha, odnosno kraja pramena, pa prema korenu. Kada stignete do vrha, krpicu čvrsto vežite da pramen bude pričvršćen.

Kada završite sa namotavanjem i poslednjeg pramena, prirodno ili fenom kosu osušite, a zatim odvežite svaku krpicu i oslobodite svoje zanosne, nestašne lokne.

Prilikom ovakvog načina oblikovanja lokni, možete se i poigrati sa svojom kreativnošću, pa umesto do samog korena, pramenove možete namotati samo do pola ukupne dužine kose, ili umesto svih pramenova možete oblikovati u lokne samo one koji su pozadi ili napred uz vaše lice.

Mogućnosti su brojne, zato uzmite penu i krpice u ruke i poigrajte se sa svojom kosom. Rezultat te igre, svakako će biti lepe i željene lokne.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply