Kako napraviti mokre lokne

Mokre lokne su veoma popularne već dosta godina u nazad i predstavljaju jedno od idealnih rešenja ukoliko za kratko vreme i bez puno truda želite da dođete do lepe i zadivljujuće frizure.

Kako napraviti mokre lokne?

Postoji više načina da veoma lako i jednostavno napravite mokre lokne.

Prvi i najlakši način, svakako je da odete do najbližeg frizerskog salona i prepustite se veštim rukama frizerke. Međutim, to nije neophodno jer i sasvim sami, metodom “sama svoj majstor”, možete postići isti efekat kao u salonu, a pritom ćete i uštedeti vreme i novac kojim bi ste platili uslugu u salonu.

Dakle, ako odlučite da sami napravite mokre lokne, evo nekoliko načina da to i ispunite.

Prvi način:

Za prvi način pravljenja mokrih lokni, potrebna vam je neka od krema ili neki od preparata za oblikovanje kose. Kako bi ste odabrali odgovarajuću kremu ili preparat za postizanje efekta mokrog izgleda, potrebno je da na ambalaži proizvoda, uz naziv piše “wet look”, što doslovno znači mokar izgled.

Kreme i preparati za postizanje mokrog efekta, dostupne su u gotovo svim drogerijama i prodavnicama kozmetičke robe, i sve što je potrebno jeste da se opredelite za svoju omiljenu proizvodnu marku.

Takvu kremu ili preparat, jednostavno nanesite na dlanove i pokretima gužvanja kose ga prenesite
na kosu. Što bolje izgužvate kosu, to će efekat mokrih lokni biti primetniji i uspešnije postignut.

Kako napraviti mokre lokne2

Ono što je važno prilikom ovog načina pravljenja mokrih lokni, jeste da vam kosa na koju nanosite kremu ili preparat za mokri efekat, bude čista, suva i dobro očešljana.

Da bi ste postigli da vam lokne budu definisane i savršeno oblikovane možete gužvati i pramen po pramen kose.

Drugi način:

Drugi način da sami napravite mokre lokne, je taj da nakon što operete kosu, kok je još mokra i dobro očešljana, na nju nanesete penu za kosu i takođe dobro izgužvate kosu.

Penu možete nanositi i nekoliko puta tokom sušenja kose, sve dok lokne ne dobiju savršeni oblik. Pri ovom načinu pravljenja mokrih lokni, najbolje je ako kosu možete da sušite prirodno ili ako koristite fen, pustite da on duva najslabijom snagom. Agresivno i jako duvanje fena, može da deformiše savršeni oblik lokni.

Kako da mokre lokne traju duže?

Da bi vam mokre lokne duže trajale, potrudite se da na svaki pramen nanesete dovoljno kreme ili pene za oblikovanje. Lokne nakon što osušite kosu ili nakon što završite oblikovanje, nemojte nikako da češljate i potrudite se da kosu ne Valujete šnalom ili gumicom. Svako vezivanje, moglo bi da promeni i pokvari oblik i izgled lokni.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: