Kako odabrati boju kose

Na pravi izbor boje koja je idealna za vašu kosu, mogu uticati brojne smernice, koje uz veoma malo truda i lako možete da prepoznate.

Kao prvo, vaša prirodna boja kose, kao i boja očiju ili ten, oblik lica, detalji na vašem licu i tome slične osobine, najbolji su pokazatelji na putu do te odluke.

Šta je bitno?

Pri izboru prave boje, bitno je da sebi date priliku da se postepeno naviknete na promenu. To znači, da čak i onda kada želite i nameravate da napravite drastičnu promenu u boji kose, to treba da uradite postepeno i polako.

Recimo ukoliko je vaša prirodna ili prvobitna boja kose izrazito svetla, a želja vam je da ona postane tamna, postupite tako što ćete taj put od jedne do druge krajnosti prelaziti iz nijanse u nijansu, postepeno i polako.

Na taj način, usput, možda otkrijete čak i neku sasvim treću nijansu koja vam se bude dopala i odlučite se trajno za nju.

Ten i boja očiju, uz boju kose

Vaš ten, i vaša boja očiju, imaju veliki uticaj na adekvatan izbor nove boje za kosu. Ukoliko su vaš ten i vaše oči recimo svetle, to znači da će vam u znatno većoj meri lepo pristajati svetlije nijanse i boje kose nego što bi to mogao biti slučaj sa izrazito tamnim bojama.

Kako odabrati boju kose2

Drastična razlika između tena i boje očiju i kose, mogla bi da rezultira velikim kontrastom i neskladom, što bi negativno uticalo na vaš kompletni spoljašnji izgled.

Kada su u pitanju tamne oči, i tamniji ten, u tom slučaju je situacija i sloboda izbora nešto fleksibilnija i možete se više poigravati sa sopstvenim ukusom i istraživanjem idealne boje.

Važan savet

Boja kose, po pravilu i sa ciljem da vaš celokupni izgled poseduje sklad, trebalo bi da ne odudara puno od boje obrva koju imate.

Ukoliko su vam obrve recimo izrazito tamne, a boja kose svetla, to bi moglo doprineti vašem preozbiljnom i čak namrštenom izrazu, i moglo bi učiniti da izgledate starije. Dok izrazito svetle obrve u kombinaciji sa tamnom kosom mogu ostaviti utisak da ste bledi i da vam nedostaje izraz i izražajnost lica.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: